Connect with us

Viraal

12-jarig meisje in hoofd geschoten terwijl ze 18 maanden oud nichtje afschermde

amir

Een 12-jarig meisje ving een kogel op in haar hoofd om haar 18 maanden oude nichtje te beschermen. Ze overleefde en nu riskeert de schutter tachtig jaar gevangenis.

De zussen Makayla (12) en Canisha Saulter (29) waren hun tante aan het helpen bij een verhuis, toen een buur het vuur opende.

Kort na de aanval op 30 oktober 2020 vertelde Anthony Smith, een neef van de familie: “Ik weet niet of het een racistische aanval was, maar hij wilde mijn familie vermoorden. Hij stond op enkele meters en begon te schieten.”

Toen de politie arriveerde, zagen ze hoe Makayla op de grond lag en haar achttien maanden oude nichtje Winter omhelsde. De baby was wonderwel ongedeerd, maar de 12-jarige Makayla had een schotwonde in het hoofd.

“Ik weet niet wat ik gedaan zou hebben als mijn baby was geraakt”, zei Canisha. “Maar godzijdank redde Makayla haar, Makayla is onze held.”

Miraculeuze genezing

Het jonge meisje is in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis, maar wonderwel kon ze gered worden nadat een stuk van haar schedel operatief werd verwijderd. Na amper twee maanden was ze terug thuis.

Canisha van haar kant kreeg twee kogels in haar benen en moest een slepende revalidatie ondergaan om terug te kunnen lopen.

De 48-jarige Jason Michael Mesich is aangeklaagd door de politie, zowel voor de schietpartij, alsook voor de moord op zijn vrouw Angela Lynn Mesich. Naar verluidt kreeg Jason ruzie met zijn vrouw omdat hij meer geslachtsgemeenschap eiste. Angela zou dan gezegd hebben, ‘Schiet me dan dood als je niet gelukkig bent’, en dat is precies wat hij deed.

De dolgedraaide buur kreeg dan de familie Saulter in het vizier. Hij zei hen dat ze geen goede buren waren. Na de aanval schreeuwde hij ook dat hij ‘alle kinderen haat’. Jason riskeert een celstraf van 80 jaar.