Connect with us

Viraal

Man heeft geen vrije dagen om zieke vrouw te verzorgen: collega’s schenken hem jaar vakantie

ziekenhuis

Het is een feit dat we het merendeel van onze tijd op het werk en met collega’s spenderen. Bij sommige organisaties heerst er een gespannen sfeer op de werkvloer en het is niet altijd makkelijk om hechte vriendschappen te sluiten met collega’s. Maar Giuseppe Mora, verpleger in het San Marco di Zingonia ziekenhuis in Bergamo, vond een hartverwarmende solidariteit vanwege zijn collega’s.

Giuseppe, liefdevol Beppe genoemd, moest zorgen voor zijn zieke vrouw Sara, die ook verpleegster is. Ze lijdt al zes jaar lang aan een zware longziekte. Beppe had echter geen vrije dagen meer om voor zijn vrouw te zorgen, nu haar situatie zienderogen verslechterde. Er zat niets anders op dan onbetaald verlof te nemen, maar dan zou hij maanden geen salaris krijgen. Op dat moment besloten zijn collega’s om in te grijpen.

Hoewel Sara aanvankelijk dacht aan astma of een allergie, is in 2016 bij haar een zeldzame vorm van pulmonale hypertensie vastgesteld. Vanaf dat moment moest ze talrijke behandelingen ondergaan en in 2021 kreeg ze zelfs een longtransplantatie. Beppe (47) week geen ogenblik van haar zijde. Beiden waren ze verplegers in dezelfde polikliniek. Het koppel heeft samen een dochter.

Longtransplantatie

Na verloop van tijd raakten zijn vrije dagen op die hij opnam om bij zijn vrouw en dochter te kunnen zijn. In het begin kon Sara de ziekte in bedwang houden met medicijnen, maar dan bleek dat ze een longtransplantatie nodig had. Op 21 juni 2021 kreeg ze het nieuws dat er compatibele longen waren en Sara ging onder het mes. Na de transplantatie lag ze twee weken op de intensive care en nog eens 40 dagen in het ziekenhuis.

Het leek erop dat alles weer goed zou komen, maar dat was helaas niet het geval. De volgende drie maanden zou haar toestand achteruitgaan door orgaanafstoting.

ziekenhuis

Collega’s in de bres

Sara moest dringend worden geïntubeerd voor verdere behandelingen. Beppe had toen echter geen vakantie meer en het enige wat hij kon doen, was onbetaald verlof nemen. De verpleger en liefdevolle echtgenoot legt uit: “Ik had alle vrije dagen opgemaakt. Ik moest gewoon verlof aanvragen, ook al was het idee om maanden zonder salaris te zitten een last dat bijdroeg aan de vele zorgen met betrekking tot de ziekte.”

Het is op dat moment dat de collega’s hun goed hart lieten zien. “Ik riep de hoofdverpleegkundige van de operatiekamers, Diego Di Vito, om te begrijpen hoe het verder moet. De volgende dag belt hij me en vertelt me ​​​​dat het niet nodig is om verlof op te nemen.”

droevige man

Ieder van hen bood Beppe een vrije dag aan, voor een totale periode van 39 dagen. Maar het nieuws verspreidde zich verder door het ziekenhuis en ook werknemers van andere afdelingen begonnen vakantiedagen te doneren. In totaal hadden ze 1.800 uur vrije dagen voor Beppe bij elkaar gespaard, goed voor 1 jaar vakantie.

De 47-jarige verpleger was overmand door emoties. “Ik kon het niet geloven, ik was ontroerd door al die solidariteit. Ik zal het nooit vergeten. Nu is mijn grootste wens dat Sara weer de oude kan worden en dat ik weer aan het werk kan en al mijn collega’s kan omhelzen.”