Connect with us

Viraal

Drie tieners laten alles vallen om vrouw met pech te helpen: duwen auto 9 kilometer

auto duwen

Ook jij bent je vertrouwen in de nieuwe generatie misschien verloren. Maar dan zal dit verhaal je misschien op andere gedachten brengen. Er zijn nog altijd jongeren die wel empathie hebben met hun medemens. Alles hangt gewoon af van de opvoeding. Aeron McQuillin, Billy Tarbett en Bailey Campbell twijfelden geen seconde om een vrouw in nood te helpen. Ze stond langs de kant van de weg met een defecte auto en had geen geld voor een sleepwagen. De vrouw had zich nooit kunnen inbeelden dat drie jongemannen haar zo goed zouden helpen.

De drie jongeren waren onderweg naar de winkel toen ze iets raars opmerkten. Aan de kant van de weg stond een dame naast haar auto waar rook uitkwam. Zonder aarzelen stopten de jongens, die wel iets van auto’s kenden, om de dame te helpen.

In een oogopslag konden ze gelijk de oorzaak van het probleem achterhalen: door een lekkage was de olie met de koelvloeistof vermengd. Moest de vrouw verder gereden zijn, had ze een enorm risico gelopen.

Zware klus

De vrouw kon zich geen takelwagen veroorloven, dus deden de jongens iets ondenkbaars. Ze stroopten de mouwen op en duwden de auto helemaal naar het huis van de vrouw. Maar de afstand tot het huis was wel negen kilometer. Het was dus helemaal geen eenvoudige klus om de auto thuis te krijgen.

Een voorbijganger kon zijn ogen niet geloven toen hij het opmerkelijke tafereel zag. Hij zag de jongens de auto duwen en eveneens hulp aan. Hij bleef achter de auto aanrijden om de weg te verlichten met de koplampen van zijn auto. Hoe zwaar de opdracht ook was, de jongen pakten het aan met de nodige zin voor avontuur. Het was voor hen net een wandeling in de natuur, terwijl ze naar de muziek van de radio in de auto luisterden.

Verhaal gaat viraal

De bestuurder van de auto die de weg verlichtte, deed later het verhaal op Facebook. Hij schreef: “Gisteravond, op weg naar huis van mijn werk, zag ik iemand vastzitten midden op een kruispunt met haar rokende auto. Ik heb het meegemaakt en het is echt verschrikkelijk. Dus ik remde af, en vroeg of alles in orde was. De arme vrouw had die auto pas zes weken en het leek erop dat ze al een nieuwe motor nodig had.”

De man vervolgt: “Vervolgens stopte een groep van 3 jongeren, ze zagen de auto en hielpen haar hem naar een nabijgelegen parkeerplaats te duwen. De bestuurster wist niet wat ze moest doen. Ze kon het zich niet veroorloven een sleepwagen te betalen en ze kon de auto daar niet achterlaten. Toen hoorde ik de jongens zeggen: ‘Zijn jullie klaar om te duwen?’ Ze konden deze vrouw daar niet achterlaten, dus duwden ze de auto van een vreemde met de hand… 9 km lang.”

De jongens zelf vinden niets heldhaftigs aan hun actie. Ze denken dat iedereen in hun plaats dit wel zou gedaan hebben. Maar toen het Facebookbericht viraal ging, werden ze overspoeld met felicitaties en dankbetuigingen. Ook wij kunnen alleen maar ons petje af doen voor de heldendaad van deze jongeren.