Connect with us

Viraal

Moeder bevalt op straat nadat haar water breekt als ze met 5 kinderen in de auto zit

bevalling

Bevallen is een van de mooiste, maar tegelijk ook een van de pijnlijkste momenten in het leven van een vrouw. De waarschijnlijke geboortedatum is doorgaans ruim bekend, maar toch blijft het eigenlijke moment altijd een grote verrassing. Voor Heather Skaats verliep het heel anders. Zij moest bevallen zonder aanwezigheid van een verloskundige of arts.

De uitgerekende datum was nog drie weken verwijderd, maar toen ze met haar vijf kinderen in de auto zat, staken plotseling de weeën de kop op. Ze had nooit verwacht dat ze midden op straat moest bevallen.

Dankzij de bevalling van haar zes kinderen (een van haar dochters is helaas op vierjarige leeftijd overleden aan kanker), had ze natuurlijk al de nodige ervaring. Wellicht kon ze om die reden het hoofd koel houden in deze uitdagende situatie.

Met de eerdere bevallingen in gedachten, dacht ze dat de eigenlijke bevalling nog minstens 8 tot 10 uur zou duren. Maar de moeder kon zich niet nog meer vergissen. De weeën begonnen weliswaar licht, maar werden plotseling heel hevig. Heather zat al in de auto en ze wist dat ze eigenlijk naar huis moest rijden. Daar zou ze bevallen in het water met behulp van een verlosdeskundige. Haar zoontje wilde absoluut de wereld zien, dus ze zou het nooit halen.

Heather legde de motor van de auto stil en stapte uit, nadat ze haar kinderen had gerustgesteld. Maar precies op dat ogenblik braken haar vliezen. De moeder getuigt wat er dan gebeurde: “Ik legde mijn hand daar neer en zijn hoofdje begon heel langzaam naar buiten te komen, met zijn lichaam. Ik hoefde niet eens te persen. Het ging erg snel. Ik was aan de telefoon met mijn man, Nick, en 20 seconden later zei ik zoiets als: ‘Hij is er!”

Heather wikkelde de pasgeboren baby meteen in een dekentje, drukte haar tegen de borst en op een of andere manier raakte ze veilig thuis. Ondertussen zaten haar kinderen geschokt op de achterbank, niet goed beseffende wat er zopas was gebeurd. Haar 13-jarige dochter hielp dan om de placenta onder de douche te verwijderen. Daarna was de verloskundige er om de nodige controles uit te voeren. Heather vertelt: “Ik denk dat thuisbevalling in het verleden me heeft geleerd om op mijn lichaam te vertrouwen. Het hele proces kennen heeft me echt geholpen.”

Hoedje af voor deze supermama!