Connect with us

Actueel

Nederlander valt tijdens ontbijten van klif in Amerikaans gebergte en overlijdt

Amerikaans gebergte

In de Appalachen is een 23-jarige Utrechter om het leven gekomen nadat hij voorover viel van een klif. De hiker was aan het ontbijten aan de rand van een klif, toen hij plotseling zijn evenwicht verloor en in de diepte stortte. Hij overleed later aan zijn verwondingen.

De Amerikaanse media maken gewag van het nieuws en het overlijden is inmiddels bevestigd door het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Een woordvoerder laat weten: “We zijn bekend met het overlijden van een 23-jarige Nederlandse man die woonachtig was in Utrecht. We staan in contact met de familie en verlenen consulaire bijstand in deze zeer moeilijke en verdrietige tijd.”

Ontbijten

Hillary Taylor gaf een statement namens de familie. Die legt uit dat de Utrechter met zijn benen op een lagere rots aan het ontbijten was en plotseling voorover viel. “Hij was de meest levendige, empathische, persoonlijke, leuke en gekke man die je ooit zou kunnen ontmoeten. Als je hem onderweg tegenkwam, weet ik zeker dat je je hem zou herinneren.”

Na zijn val blijf de man zo’n vijftien meter lager zwaargewond liggen. Hij is dan met een helikopter overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij later overleed aan zijn verwondingen.