Connect with us

Viraal

Kind laat puppy in kartonnen doos met briefje achter bij deur en rent weg

hondje in doos

Hoewel honden vaak cadeau worden gedaan, zijn ze geen speelgoed. Een hond heeft veel liefde en aandacht nodig, en ze worden een echt gezinslid. Sommige kinderen beseffen dit veel beter dan volwassenen, zeker als hun eigen gezinssituatie niet goed is. Dat is ook wat de kleine Snowflake overkwam.

Een conciërge van een school vond op een avond bij de ingang een kartonnen doos met een puppy van enkele weken erin. Bij de doos zat ook een velletje papier, duidelijk geschreven door een nog jong kind.

hond in doos

Het hondje werd gevonden bij een school in Detroit. De conciërge hoorde geklop en ging kijken. Toen hij uit het raam zag, zag hij een kind wegrennen. Bij de ingang trof hij dan een kartonnen doos aan met een hondje erin.

In het handgeschreven briefje stond: “Het spijt me dat hij geen thuis heeft, het is koud, daarom geef ik het aan jou. Zoek alsjeblieft een nieuw huis voor hem. Dank je wel.”

hond bij pleeggezin

Naast het hondje lagen er in de doos ook nog een dekentje, enkele speeltjes en een beetje hondenvoer. Het kind had duidelijk begrepen dat het niet voor de hond kon zorgen en dat hij meer competente baasjes moest zoeken. Best een wijze beslissing voor een kind van wellicht nog geen tien jaar oud.

De conciërge belde meteen een lerares van de school op die bekendstond vanwege haar passie voor honden. Zij nam het hondje meteen onder haar hoede. De vrouw kon haar echter niet langer houden en contacteerde daarom Detroit Pet Crew Dog Rescue.

hond in pleeggezin

Aanvankelijk was de hond met geen stokken uit de doos te krijgen. Maar uiteindelijk konden de vrijwilligers toch haar vertrouwen vinden. Nadat ze de nodige zorgen had gekregen, vond ze een pleeggezin. Snowflake is echter nog niet geadopteerd. “We weten nooit echt wat het verhaal is van deze honden. Dus om veiligheidsredenen brengen we het in een pleeggezin onder, wachtend op iemand die uiteindelijk naar voren komt en zegt: ‘Hé, dat is mijn verloren puppy. Ik wist niet wat er met hem gebeurd was: hij was uit de tuin ontsnapt.’ En misschien pakte de jongen hem op en was het enige wat hij kon doen, het in een doos doen en mee naar school nemen.”

We zijn er zeker van dat dit schattige hondje een mooi en liefdevol adoptiegezin zal vinden!