Connect with us

Viraal

Politie vindt gedumpte baby op straat: moeder aangehouden

baby gered

Het is onbegrijpelijk dat ouders een weerloze baby zouden achterlaten op straat, maar toch gebeurt het. Soms hebben moeders allerlei redenen om hun kind te dumpen, uiteraard onacceptabel, maar het zijn vaak sociale en economische problemen die hen hiertoe bewegen. Gelukkig kon de baby in dit verhaal dankzij enkele heldhaftige politieagenten worden gered, op aangeven van een alerte vrachtwagenbestuurder.

De pasgeboren baby was achtergelaten door de moeder, die eerder bevallen was in een verlaten huis in de omgeving. Het drama vond plaats in San Isidro, een stad in Alicante. Het was die dag gloeiend heet. Een vrachtwagenchauffeur zag het allemaal gebeuren. Hij zag hoe een vrouw met een bundeltje in haar armen langs de weg liep, met haar benen onder het bloed. De chauffeur voelde meteen aan dat er iets niet in de haak was, zeker toen hij een ledemaat uit het bundeltje zag steken. Toen wist hij zeker dat het om een baby ging.

Hij belde meteen de politie, maar toen die arriveerden vonden ze alleen de chauffeur en de moeder. De vrouw ontkende dat ze bevallen was. Gelukkig namen de politieagenten geen vrede met dit verhaal en ze lieten zich naar het huis leiden waar de vrouw wellicht voordien was bevallen. Daar had de vrouw de baby gewoon achtergelaten, met de navelstreng nog aan het lichaampje.

Stabiel

De politie belde meteen een ambulance en de pasgeboren baby werd naar het ziekenhuis afgevoerd. Het kleintje verkeert in goede gezondheid en staat onder de zorg van dokters. “We hebben vernomen dat het kind stabiel is en dat was de grootste vreugde die we konden ontvangen”, deelde een van de betrokken agenten later mee.

Vanwege de hitte van die dag had dit verhaal heel anders kunnen aflopen. Dankzij de actie van de vrachtwagenchauffeur en de doortastendheid van de politie, werd die dag een klein mensenleven gered.