Connect with us

Viraal

Vader laat dochter huur betalen omdat ze haren voor €300 in regenboogkleuren liet verven

regenboogkleuren haren

Het is geen geheim dat het vooral in de pubertijd moeilijk communiceren is tussen ouders en hun kinderen. Daar kan deze vader over meespreken. Zijn 19-jarige dochter deed in zijn ogen iets onaanvaardbaar en hij besloot haar een alternatieve straf te geven. Hij deelde het verhaal op Reddit en vroeg andere ouders om advies.

De vader steekt van wal: “Mijn vrouw en ik hebben 3 kinderen. De oudste, Kate, studeerde vorig jaar af en besloot een onderbreking te nemen van het studeren. We vonden het goed, maar dan zou ze zich aan enkele regels hebben moeten houden. We waren ervan overtuigd dat ze een baan moest vinden en ook moest helpen met het huishouden. Als het alleen aan mij had gelegen, had ik haar een symbolische huur laten betalen, maar mijn vrouw was het daar niet mee eens.”

Het beviel de vader echter niet hoe zijn dochter omgaat met geld. Al haar inkomsten gaf ze meteen uit en vooral aan luxe en onnodige spullen.

De vader legt uit: “Er is mij vaak gezegd dat het haar geld was en dat zij ermee kon doen wat ze wilde. Dat is juist, maar tot op zekere hoogte. Omdat ze nog steeds bij ons woonde, leek het me goed om haar regels te geven en haar de waarde van geld te leren en hoe ermee om te gaan.” De dochter had hier geen oren naar, totdat de situatie helemaal escaleerde.

regenboog

Nieuwe look

Op een dag kwam zijn dochter thuis met haar haren in de kleuren van de regenboog geverfd. Dat had maar liefst 300 euro gekost. Een gigantisch bedrag voor zoiets triviaal.

De vader vervolgt: “Op dat moment vertelde ik haar, dat als ze geld had om een kapper te betalen, dat ze dan ook de huur zou kunnen betalen. Ze antwoordde dat ik haar behoeften niet begreep en dat ze mijn controle over haar verdiensten niet kon verdragen. Mijn vrouw was het met haar eens. Ze herhaalde dat ze haar meer vrijheid wilde geven en dat ze het vanzelf zou leren, maar dat overtuigt me niet en ik heb het daar heel moeilijk mee.”

Heel wat ouders traden de vader bij en vinden dat je ook bepaalde waarden aan je kinderen moet overdragen en soms moet je gewoon ingrijpen. Wat zou jij gedaan hebben in de plaats van deze vader?