Connect with us

Viraal

Dronken chauffeur rijdt zwangere moeder dood

echtgenoot Zach

Dit verhaal is in alle opzichten tragisch. We kunnen ons het leed en de pijn van deze familie nog niet eens beginnen voor te stellen. Een dronken bestuurder reed een acht maanden zwangere moeder dood.

Alcohol en rijden gaan gewoon niet samen. We lezen maar al te vaak nieuwsberichten over dronken bestuurders die dodelijke ongevallen veroorzaken. Volgens de NOS neemt het aantal dodelijke slachtoffers door alcohol in het verkeer jaar na naar toe.

Dat is jammer genoeg ook hier het geval. De 29-jarige Krystil was hoogzwanger toen ze in Californië door een dronken chauffeur werd aangereden.

De bestuurder was niet alleen dronken, maar reed ook nog eens in de verkeerde richting en veel te snel. Daags na het ongeluk zouden de moeder en haar ongeboren kind in het ziekenhuis overlijden.

De moeder liet haar echtgenoot Zach na, een 11-jarige dochter en nog twee jongere jongens. Echtgenoot Zach kon na haar overlijden niet langer zwijgen.

Oproep aan wetgevers

Zach schreef op Facebook: “Hoe leg ik dit onrecht uit aan mijn kinderen? Mijn leven was vol ontberingen, maar vandaag had ik de slechtste ervaring ooit. Ik moest mijn twee zonen en twee dochters vertellen dat een dronken bestuurder hun moeder had vermoord. De pijn en woede die ik in mijn ziel voel, kunnen niet worden gemeten. Mijn hart is gebroken.”

De veroorzaker van het ongeval kreeg een gevangenisstraf van tien jaar, de maximale straf. “De hoogste straf voor het doden van mijn vrouw en dochter is maximaal tien jaar. De staat Californië gelooft niet dat er opzet was, maar ik weet als je zo roekeloos rijdt, hij geen enkele goede opzet had… mijn dochtertje was uitgerekend op 9 oktober, een 36 weken oude baby wordt in de staat Californië niet als een persoon beschouwd.”

De vader vervolgt: “Hoe leg ik mijn kinderen dit onrecht uit. Mijn kinderen en ik hebben ons nog nooit zo waardeloos gevoeld… Kijk naar de verwoesting die achterblijft, dat is mijn familie en zeg me dat het geen tijd is voor verandering… stel je voor dat dit jouw familie was.” Zach is van mening dat rijden onder invloed gelijkstaat aan opzet. Vind jij dat de wetgeving rond rijden onder invloed strenger moet worden?