Connect with us

Viraal

Vader scheert hoofd dochtertje kaal om haar te straffen

kaal scheren

Bij de opvoeding van kinderen horen soms ook straffen. Over welke straf het meest gepast is, durven de meningen nog al eens te verschillen. Deze vader besloot om zijn dochter te straffen op een bizarre manier en nu ligt hij zwaar onder vuur.

De 16-jarige dochter had een meisje met kanker gepest. Ze was haar haren verloren als gevolg van de chemo. De vader legt uit dat hij de volledige voogdij over zijn dochter heeft en woedend werd toen hij hoorde dat ze een meisje met kanker had gepest. Onder andere door haar pruik af te trekken. Hij lichtte ook nog toe dat zijn dochter nu verkering heeft met de ex van het andere meisje. Dat zou tot het pestgedrag hebben geleid.

De vader ziet geen enkel excuus voor het gedrag van zijn dochter. De meisjes hadden ruzie gekregen en het andere meisje had zijn dochter een slet genoemd. Het ergste vond hij nog het totaal gebrek aan spijt bij zijn dochter.

Zelf kiezen

“Ze probeerde haar gedrag goed te praten door te zeggen dat het meisje het verdiende. Nogmaals, het kan me niet schelen wat ze zei, dat gedrag is onvergeeflijk”, aldus de vader.

Het meisje mocht zelf de straf kiezen: zonder smartphone leven of hoofd kaal scheren. Omdat ze niet zonder technologie wilde leven, koos ze voor het laatste. Maar zijn ex-vrouw kon er niet om lachen en noemde de straf schandalig. “Geen pruik. Ze moet zo naar school gaan totdat het terug groeit”, zei hij nog.

“Ik bedacht deze straf omdat ik vond dat mijn dochter verschrikkelijk weinig empathie toonde voor het meisje dat ze pestte”, aldus de vader. Hij vond het des te erger, omdat hij zelf zijn moeder verloor aan borstkanker. Iets wat zijn dochter maar al te goed wist.

Woedende reacties

Op de sociale media kwam de man zwaar onder vuur te liggen. Maar daar trekt hij zich niets van aan. “Veel reacties noemen het mishandeling. Ik kan dat niet echt serieus nemen, het is slechts een kapsel en haar haren zullen terug groeien.”