Connect with us

Viraal

Dierenwelzijnsorganisaties smeken om elastiekjes van wegwerpmondkapjes door te knippen

Zeemeeuw verstrikt in mondkapje

Alsmaar meer landen bannen het gebruik van plastic voor eenmalig gebruik. De berg plastic afval was aan het verminderen, maar toen sloeg het coronavirus ongenadig toe.

Ieder jaar belandt er acht miljoen ton plastic in onze oceanen, en daarvan zijn duizenden dieren het slachtoffer. Tijdens de pandemie is de situatie helaas erger geworden. Dat heeft te maken met de toename van mondkapjes voor eenmalig gebruik.

De mondkapjes zijn er natuurlijk om mensen te beschermen, maar voor wilde dieren kunnen ze helaas dodelijk zijn. In het Verenigd Koninkrijk is een zeemeeuw aangetroffen met een mondkapje rond zijn pootjes gewikkeld. Een medewerker van het RSPCA kon het vogeltje gelukkig bevrijden en weer vrijlaten.

Nadat er talrijke meldingen waren over dieren die verstrikt zaten in de elastiekjes van wegwerpmondkapjes roept de RSCPA mensen op om de elastiekjes door te knippen.

Hartverscheurende incidenten

De RSPCA laat weten: “We hebben te maken gekregen met 900 hartverscheurende incidenten van dieren die sinds het begin van de lockdown in zwerfafval verstrikt zaten, inclusief dieren die gevangen zaten in mondkapjes.”

Met het toenemend gebruik van mondkapjes voor eenmalig gebruik, is het belangrijk dat personen beseffen dat er ook gevaren zijn voor dieren.

De coronacrisis zorgde voor een toename van zwerfvuil. Zo drijven er wegwerphandschoenen en mondkapjes in onze oceanen. Ook op de stranden worden ze gevonden.

“Binnenkort zijn er wellicht meer maskers in de Middellandse Zee dan kwallen!”, liet de Franse organisatie Opération Mer Propre weten.

De Britse dierenbescherming vraagt dan ook om het milieu te beschermen door verpakkingen, blikjes en plastic flessen te recycleren en in stukjes te snijden. Ook vragen ze om herbruikbare mondkapjes te gebruiken.

Lees verder

Viraal

Video: Rapper Lil Kleine op heterdaad betrapt: “Bewijsmateriaal voor rechtszaak?!”

Lil Kleine is veelvuldig te vinden op de verhalen van verschillende sapketens. De laatste tijd hebben mensen het bijvoorbeeld vaak over Lio’s horloge en worden zijn activiteiten nauwlettend gevolgd en gedeeld. In Nederland zien we rappers niet veel meer. Het is een logisch gevolg van het incident van afgelopen voorjaar waarbij de rapper zijn ex-vriendin mishandelde. Na de aanslag wisselde hij een plaats in de gevangenis af met een verblijf op Ibiza, waarna hij enige tijd in Thailand verbleef.

In Thailand zei hij dat hij alleen zou werken. Hij beloofde iedereen in zijn omgeving een jaar lang geen drugs of alcohol te gebruiken. Daarnaast zal hij ook getraind worden in agressie. Het was maart vorig jaar. Een nieuw uitgelekte video bewijst dat de rapper helemaal niets heeft geleerd van zijn tijd in Thailand.

Lil Kleine is weer aan de alcohol en drugs!?

Er waren toen veel twijfels over het ‘myself story’, evenals zijn oprechtheid. Als het waar is dat hij alleen werkte, dan zien we voorlopig tenminste niets.

Het lijkt erop dat de rapper teruggaat naar precies zijn oude levensstijl, maar dan naar het buitenland gaat. Daar wordt hij nog geboekt voor optredens in verschillende clubs en het kan in zijn hoofd gaan. In ieder geval tot aan zijn neus, zoals te zien is op onderstaande afbeeldingen. We zijn benieuwd of zijn ex-vriendin Jaimie Vaes deze beelden ook gaat gebruiken in de lopende rechtszaak. Yvonne Coldeweijer deelde dat de rapper bij het aanstaande proces beeldmateriaal van Jaimie’s drugsgebruik wilde aanleveren. Dit belooft een interessante sessie te worden, als je het ons vraagt! De volledige video kan worden bekeken op reality_fbi.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Al het moois (@al.het.moois)

Lees verder

Viraal

Tatoeageverslaafde ‘zwarte alien’ gaat voor ultieme ingreep

zwarte alien

Anthony Loffredo liet zijn hele lichaam en zelfs oogbollen zwart tatoeëren om er als een alien uit te zien. Nu gaat hij voor een ultieme, maar heel pijnlijke behandeling.

Loffredo (33) is al jaren bezig om zijn hele lichaam zwart te maken. Ook zijn oogbollen zijn getatoeëerd. Zijn droom is om er als een zwarte alien uit te zien. En die droom wordt nu werkelijkheid.

Nu gaat hij voor de ultieme ingreep. Hij wil zijn geslachtsorgaan in twee laten splitsen. Een dure en complexe ingreep. Het is ook niet bepaald pijnloos.

Eerder liet de man zijn tong al splitsen om op een slang te lijken. Tevens liet hij een paar vingers en zijn neus weghalen. Ook zijn schedel is aangepast. Zijn laatste ingreep is iets waar de meeste dokters voor terugdeinzen. Het is niet ongevaarlijk en het kan tot complicaties leiden.

Nu zamelt hij geld in voor zijn laatste ingreep. Loffredo reisde eerder de wereld rond en gaf sloten geld uit aan zijn aanpassingen.

Lees verder

Viraal

“Dit K3-lid gaat vreemd met collega Voice Kids coach”

K3 is misschien wel het bekendste trio van de Benelux. Maar nu hebben we te horen gekregen dat een van hun leden vreemd is gegaan met een collega-zanger van The Voice Kids België. Dit maakte roddelqueen Yvonne Coldeweijer bekend.

Vandaag zette Yvonne op haar story dat ze sappige juice had van haar Vlaamse spionnen. Daarna zei ze dat Julia van K3, meerdere keren is vreemdgegaan met hun collega-coach Metejoor. Dit gebeurde allemaal tijdens het vorige seizoen van The Voice Kids. Het blijkt ook dat ze er zelf maar al te graag over praat…

Toen Yvonne dit nieuws deelde, kreeg ze bevestiging van meerdere volgers. Ze boekte schijnbaar samen ook hotelkamers. Dit is volgens Yvonne de perfecte plek waar BV’ers kunnen cheaten.

Bekijk hieronder het bericht van Yvonne:

Het wordt dus door meerdere mensen bevestigd. Julia heeft nog niet gereageerd op deze berichten. Dus we zijn erg benieuwd wat zij te zeggen heeft!

Lees verder
Advertisement

Trending