Connect with us

Viraal

Dierenwelzijnsorganisaties smeken om elastiekjes van wegwerpmondkapjes door te knippen

Zeemeeuw verstrikt in mondkapje

Alsmaar meer landen bannen het gebruik van plastic voor eenmalig gebruik. De berg plastic afval was aan het verminderen, maar toen sloeg het coronavirus ongenadig toe.

Ieder jaar belandt er acht miljoen ton plastic in onze oceanen, en daarvan zijn duizenden dieren het slachtoffer. Tijdens de pandemie is de situatie helaas erger geworden. Dat heeft te maken met de toename van mondkapjes voor eenmalig gebruik.

De mondkapjes zijn er natuurlijk om mensen te beschermen, maar voor wilde dieren kunnen ze helaas dodelijk zijn. In het Verenigd Koninkrijk is een zeemeeuw aangetroffen met een mondkapje rond zijn pootjes gewikkeld. Een medewerker van het RSPCA kon het vogeltje gelukkig bevrijden en weer vrijlaten.

Nadat er talrijke meldingen waren over dieren die verstrikt zaten in de elastiekjes van wegwerpmondkapjes roept de RSCPA mensen op om de elastiekjes door te knippen.

Hartverscheurende incidenten

De RSPCA laat weten: “We hebben te maken gekregen met 900 hartverscheurende incidenten van dieren die sinds het begin van de lockdown in zwerfafval verstrikt zaten, inclusief dieren die gevangen zaten in mondkapjes.”

Met het toenemend gebruik van mondkapjes voor eenmalig gebruik, is het belangrijk dat personen beseffen dat er ook gevaren zijn voor dieren.

De coronacrisis zorgde voor een toename van zwerfvuil. Zo drijven er wegwerphandschoenen en mondkapjes in onze oceanen. Ook op de stranden worden ze gevonden.

“Binnenkort zijn er wellicht meer maskers in de Middellandse Zee dan kwallen!”, liet de Franse organisatie Opération Mer Propre weten.

De Britse dierenbescherming vraagt dan ook om het milieu te beschermen door verpakkingen, blikjes en plastic flessen te recycleren en in stukjes te snijden. Ook vragen ze om herbruikbare mondkapjes te gebruiken.

Lees verder

Viraal

Alleen mensen met een hoog IQ weten dit: Hoeveel meisjes staat er de foto?

Een, twee, drie, … wacht eens even, hoeveel meisjes staan er precies op deze foto? Dat is de vraag die duizenden mensen bezighoudt sinds de foto op het internet begon te circuleren.

De Zwitserse fotografe Tiziana Vergari postte de foto op Instagram als onderdeel van een project over identiteit en ondertussen werd haar bericht massaal gedeeld en leuk gevonden.

Wijzelf zijn enkele keren van gedacht veranderd. Telkens wanneer we het denken te weten, zien we iets nieuws dat ons weer doet twijfelen.

De antwoorden variëren van twee tot 13, en sommige mensen zien tweelingen, drielingen of zelfs vierlingen op de foto. Daardoor is het moeilijk om het precieze aantal meisjes in te schatten.

Wat denk jij?

Zij die twee meisjes zien, beweren dat er naast elk meisje een spiegel staat, wat er voor zorgt dat er steeds een replica te zien is van dezelfde twee meisjes.

Zij die beweren dat er drie meisjes zijn, zeggen dat het meisje links naar zichzelf kijkt in de spiegel, terwijl de twee rechtse meisjes naar elkaar kijken.

Zij die vier meisjes zien, zeggen dat de reflectie begint vanaf de eerste vier meisjes links.

Wat denk jij? Laat van je horen in de reacties!

Lees verder

Viraal

Nog nóóit heb je iemand zó erg onder de duim zien zitten bij zijn eigen vriendin!

Weet je nog die goede oude tijd bij De Wereld Draait Door. Matthijs van Nieuwkerk liet daar altijd de meest hilarische en spraakmakende fragmenten uit de week zien. Soms waren het gewoon video’s in het kader van ‘Lachen om Home Video’s’, maar vaak ook recente fragmenten uit de Nederlandse televisie.

Dit format heette dan ‘De TV Draait Door’. Er kwam een stel voorbij uit een of ander bouwprogramma. Ze hadden een mooi nieuw huis gekocht waren even alles aan het opmeten. Zo was de jongen in kwestie begonnen met het opmeten van de oppervlakte in de woonkamer. Daar had hij een heel handige methode voor, maar zijn vriendin vond van niet. Deze jongen zit behoorlijk onder de duim kunnen we je vertellen!

Genadeloos onder de duim

Of haar houding door de vermoeidheid komt van het verhuizen of niet, ze kreeg destijds de volle laag van heel Nederland over zich heen. Die arme jongen moet misschien ook een stukje steviger in zijn schoenen staan. Maar wanneer ze aan het einde van de video hun akkefietje voor de camera nog even nabespreken zien we hoe erg het voor de beste man gesteld is. Hij probeert nog even wat tegengas te geven maar dat had hij beter niet kunnen doen:

Lees verder

Viraal

“Ik heb de grootste lippen ter wereld en kan maar niet stoppen om ze nóg te vergroten” (foto’s)

Het moet niet gekker worden: een zekere Andrea Ivanova hoopt met haar tweewekelijkse fillers eruit te zien als een Bratz-pop. Alleen waarschuwt haar dokter haar nu dat de hele procedure haar wel eens fataal kan worden…

Een vrouw die claimt dat ze de ‘grootste lippen van de wereld’ heeft probeert alweer een record te verbreken, deze keer met haar kin. Ondanks dat haar dokter haar al enkele malen probeert te behoeden voor erger, blijft de 25-jarige Andrea Ivanova volharden. Ondertussen heeft ze reeds 32 behandelingen achter de rug, goed voor zo’n 10.000 euro aan kosten. Haar doel? Een levensechte Bratz-pop worden.

Record
”Ik hou van mijn lippen en ik wil dat nieuwe record”, zo vertelt de Bulgaarse in een interview. “Het was vorige maand mijn verjaardag en die heb ik gevierd met een filler in mijn kaken. En terwijl ik mijn kaken behandel, probeer ik natuurlijk bij te benen met mijn lipbehandelingen.” Ivanova begon haar bizarre reeks aan behandelingen in 2018. Sindsdien wil ze niets liever dan de grootste lippen ter wereld hebben en binnenkort ook de grootste kin. Haar dokter waarschuwt haar dat te veel van dergelijke procedures haar fataal kunnen worden. Maar daar maalt Ivanova niet om. “Ik ben al zo ver gekomen en ik wil zelfs niet meer denken hoeveel tijd, geld en energie ik erin heb gestoken. Er zijn te veel injecties geweest, maar er komen er nog meer bij”, aldus de vrouw uit Sofia.

Lees verder
Advertisement

Trending