Connect with us

Video

Orgel Joke steekt Fred van Leer muzikaal hart onder de riem

Orgel Joke brengt ode aan Fred van Leer

Orgel Joke, de nieuwste internetsensatie van Nederland, kwam met een prachtig gebaar voor de geplaagde Fred van Leer. De stylist zit in een moeilijke periode nadat er een intieme video in de privésfeer van hem uitlekte. Nu wilde Orgel Joke hem een beetje opbeuren met een muzikale ode.

Heftige periode

Stylist Fred van Leer heeft het de laatste tijd niet gemakkelijk. Nederland stond in rep en roer nadat er een intieme video van Fred de ronde deed. De stylist zat in zak en as en probeerde zich uiteindelijk van het leven te beroven. Aan De Telegraaf onthulde hij later dat de beelden tegen zijn wil waren opgenomen.

Massale steunbetuigingen

Orgel Joke vond het hoog tijd om Fred een beetje op te beuren. Ze maakte een video waarin ze het lijflied van iedere Rotterdammer ten gehore brengt.

Joke zei: “Jij weet als Rotterdammer dat als je loopt door de storm er veel mensen achter je staan en met je meelopen. Ik ook, You’ll Never Walk Alone”, waarna ze het wereldberoemde nummer begint te spelen.

Fred is erg geraakt door het gebaar van Orgel Joke. Hij postte de video op zijn Instagram met de woorden: “Zo lief. Dankjewel lieve Orgel Joke.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Fred van Leer (@fredvanleer) op

Lees verder

Video

Vrouw verkracht door man terwijl een andere man ‘op de uitkijk staat’

De politie heeft beelden vrijgegeven van twee mannen en een vrouw die worden gezocht in verband met een verkrachtingszaak in Londen. Het slachtoffer, een vrouw, werd op klaarlichte dag in een park aangevallen terwijl een van de verdachten op de uitkijk stond en de andere twee de verkrachting uitvoerden.

De politie is op zoek naar informatie over de drie verdachten en vraagt het publiek om te helpen bij het identificeren van hen. De beelden tonen de drie verdachten in de buurt van het park en de politie hoopt dat iemand hen zal herkennen.

Het is ook belangrijk om op te merken dat er getuigen waren van de verkrachting die niet ingrepen om het slachtoffer te helpen. Dit is een zorgwekkend aspect van het verhaal en herinnert ons eraan dat we als samenleving meer moeten doen om mensen aan te moedigen om in te grijpen en hulp te bieden aan mensen in nood.

Het vrijgeven van de beelden door de politie is een stap in de goede richting om de verdachten te identificeren en het slachtoffer gerechtigheid te geven. Maar het is ook belangrijk om ons te blijven inzetten voor het voorkomen van seksueel geweld en het creëren van een wereld waarin niemand bang hoeft te zijn voor geweld en intimidatie.

Als gemeenschap moeten we samenwerken om seksueel geweld en het stigma rond slachtofferschap te bestrijden. We moeten ons blijven inzetten voor een cultuur van respect, toestemming en veiligheid voor alle mensen, ongeacht hun geslacht of achtergrond.

Het is belangrijk dat iedereen zich bewust is van de ernst van seksueel geweld en dat we allemaal onze rol spelen in het voorkomen ervan. Door samen te werken en ons in te zetten voor een veiligere wereld, kunnen we de impact van seksueel geweld verminderen en de levens van mensen beschermen.

Lees verder

Video

BEELDEN: Man draait enorme drol bij kassa Albert Heijn

Albert Heijn

Deze smeerpijp vond het een goed idee om zijn kringspier te verlichten bij de kassa van de Albert Heijn. De man was wel vergeten dat er tegenwoordig zowat overal camera’s hangen.

Wellicht zijn de medewerkers er pas achteraf achter gekomen, toen ze de drol zagen liggen bij de kassa. Een blik op de camerabeelden bracht dan de bizarre actie aan het licht.

Het is niet bekend waar dit voorval plaatsvond, maar het is goed te zien dat het gaat om een supermarkt van Albert Heijn.

Nu kan het internet wat ons betreft echt uit. Bekijk de video door op het pijltje naar rechts te drukken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door CESTMOCRO 🇳🇱|🇧🇪 (@cestmocro)

Lees verder

Video

Klasgenootjes geven jongetje staande ovatie na laatste chemobehandeling

jongen met leukemie

In de Amerikaanse staat Ohio kreeg een jongetje een staande ovatie van zijn klasgenootjes nadat ze hoorden dat hij kanker overwonnen had.

John Oliver Zippay, door zijn familie liefdevol J.O. genoemd, vocht drie jaar lang tegen leukemie. Enige tijd geleden was het dan eindelijk zijn laatste chemobehandeling.

Na de kerstvakantie mocht hij terug naar de St. Helen Catholic School en daar hadden de klasgenootjes en zijn leraren een geweldige verrassing voor hem. Hij werd opgewacht met een erehaag en een staande ovatie.

Chemo

Directeur Patrick Gannon onthult aan Fox 8: “Het was moeilijk om hem een tijd te missen, maar de klas was zo blij toen hij weer terugkeerde.”

Op amper driejarige leeftijd kreeg J.O. de diagnose van acute lymphoblastic. Hij lag bijna drie weken in het ziekenhuis en moest drie jaar lang chemo ondergaan.

Vader John Zippay legt uit: “Hij had een poortkatheter in zijn borst, dus hij kon drie jaar lang geen inspanningen leveren. Dus het was moeilijk voor hem, om niet aan gym deel te nemen en dat soort dingen.”

Kinderjaren ontnomen

De ouders legden uit dat de leukemie betekende dat de jongen heel wat normale dingen niet meer kon doen. Nu krijgt hij eindelijk de kans om weer dingen te doen die kinderen horen te doen.

Mama Megan vertelt: “Je wil dat voor je kind, opgroeien en vuil worden en buiten spelen en plezier hebben en we hadden hem in een bubbel dus we zijn nu opgewonden. We kijken naar de toekomst uit en om onze kleine jongen terug te hebben.”

Lees verder

Video

Syrische vluchtelinge (17) roert The Voice-jury tot tranen toe

Vluchteling Hanin in The Voice.

We kunnen ons niet herinneren dat een optreden bij The Voice ooit zoveel emoties losweekte. De juryleden waren tot tranen toe geroerd door de auditie van Hanin al Kadamani. Ook de kijkers thuis hielden het niet droog tijdens het optreden van de 17-jarige.

Jan Smit had niets dan superlatieven over voor het meisje: “Het leek wel alsof er een engel zong …” Hanin vertelde dat meedoen aan The Voice altijd al haar grote droom was. De jongedame koos voor ‘Let it be’ van The Beatles en raakte daarmee een gevoelige snaar.

Grote droom

De papa van Hanin straalde van geluk terwijl hij vanachter het glas naar het optreden van zijn dochter keek. Dat geluk werd alleen nog maar groter toen alle vier de juryleden besloten om hun stoelen te draaien. Eindelijk was de grote droom van Hanin uitgekomen en heel Nederland had het gezien.

Iedereen wilde natuurlijk meer weten over het verhaal van de familie en het leed dat ze hadden doorstaan.

Hanin legde uit dat haar familie vanuit Syrië naar Nederland moest vluchten. De 17-jarige openhartig: “We zijn gevlucht voor slechte mensen en wij zijn echt gelukkig hier in Nederland.

Gevoelige snaar

Het optreden van het meisje maakte heel wat los in de Nederlandse huiskamers. Een voormalig vluchteling reageerde: “Ik ben ook vluchteling geweest (Kosovo oorlog). Ik ben Nederland en mijn Nederlandse vrienden dankbaar. 2002 terug naar Kosovo en sinds 16 jaar heb ik een topleven in CH. Maar Nederland vergeet ik nooit.”

Ali B. wilde haar wel eens een Arabisch lied horen zingen en Hanin bediende hem op zijn wenken. En ze zong het ook nog eens a capella. Opnieuw stroomden de traantjes, zo ook bij Waylon. Zonder enige aarzeling koos Hanin voor Anouk als haar coach. Ze zei er wel beleefd bij dat ze hen allemaal leuk vond.

Lees verder

Video

Duitsers zetten humor in als wapen tegen het coronavirus

Oude man doet verhaal in overheidsspotje Duitsland.

In Duitsland zetten ze niet alleen strengere maatregelen in om het coronavirus te bestrijden, maar nu hebben ze ook een nieuw wapen: humor.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je om het virus gaat lachen. De overheid lanceerde er enkele spotjes met een heel ernstige boodschap, maar humoristische ondertoon. Op die manier wil de Duitse overheid vooral jongeren bereiken en hen bewust maken van het belang om de maatregelen op te volgen. Het is nog maar de vraag of het gaat werken, maar het is alvast best grappig.

Oude man doet verhaal

In de meest gedeelde video steekt een bejaarde man van wal: “Ik geloof dat het in de winter van 2020 was. Het hele land keek toen naar ons. Ik was 22 jaar oud en studeerde toen de tweede golf begon.”

Terwijl de huiveringwekkende beelden in zijn brillenglazen reflecteren, vertelt de oude man: “22 jaar oud. Dan wil je feesten, studeren, nieuwe mensen ontdekken. Het lot had echter andere plannen in gedachten. Een onzichtbaar gevaar bedreigde alles waar we in geloofden. Het lot van het land lag in onze handen.”

‘We voerden hé-le-maal niets uit’

De man heeft het uiteraard niet over de oorlogsjaren ofzo, maar over het coronavirus. Dan begint de man uit te leggen dat het aan de jongeren was om helden te zijn, en dat door gewoon thuis te blijven. “Dus verzamelden we onze moed en deden we wat er van ons verwacht werd: we deden het enige juiste. Helemaal niets!”

De bejaarde man besluit: “We voerden hé-le-maal niets uit. We lagen op de bank en vochten op die manier tegen het virus. Dit is hoe wij ons in de winter van 2020 ontpopten tot helden.”

Het filmpje kan ook in het buitenland op heel wat bijval rekenen. De video wordt gretig gedeeld en overladen met positieve reacties vanuit alle uithoeken van de wereld.

Lees verder

Video

Ongezien: Eloise deelt filmpje van dansende Constantijn en Laurentien

Dansende prins Constantijn.

We denken niet dat we zoiets al eerder gezien hebben van de Oranjes. Prinses Eloise deelt een video vanuit de woonkamer terwijl ze danst met prins Constantijn en prinses Laurentien.

Furore

Op die manier betrekt de gravin haar prinselijke ouders in haar social media-avontuur, waarmee ze de laatste tijd zo populair is geworden. Eloise waagt zich aan een playback, terwijl prins Constantijn zijn beste dansbenen toont. Ook prinses Laurentien laat zich niet onbetuigd en swingt aardig mee.

Primeur voor koningshuis

Het filmpje is ontzettend leuk en vrolijk. Wellicht is het een echte primeur voor de Oranjes, want zo’n intieme video hebben we nog nooit gezien van hen. De video straalt een en al positivisme uit. Het lijkt erop dat Eloise, die momenteel aan de Hogere Hotelschool studeert, de Oranjes nieuwe wegen doet bewandelen.

Maar wellicht vonden Constantijn en Laurentien het zelf toch niet zo leuk, want ondertussen is de video alweer verwijderd van TikTok.

Bekijk de prachtige video hieronder!

Lees verder

Video

Voormalig ballerina met Alzheimer luistert naar Het Zwanenmeer en danst opnieuw

Vrouw met Alzheimer danst weer nadat ze Het Zwanenmeer hoort

De muziek van Het Zwanenmeer moedigde een vrouw met Alzheimer aan om terug te dansen, nadat ze vroeger jarenlang optrad bij het Ballet van New York.

Marta C. Gonzalez was in de jaren ’60 een ballerina bij het Ballet van New York – een van de meest vooraanstaande dansgroepen ter wereld. Maar later in het leven kreeg ze Alzheimer.

Ze verbleef tot haar overlijden in 2019 in een verzorgingstehuis in Valencia. Nu gaat de video, waarin ze sinds lang terug begint te dansen, compleet viraal. De Spaanse liefdadigheidsinstelling Asociacion Musica para Despertar gebruikt muziek om de herinneringen van Alzheimerpatiënten te stimuleren.

De beelden dateren van vorig jaar toen Marta een hoofdtelefoon kreeg om naar Het Zwanenmeer van Tchaikovsky te luisteren. Van zodra de muziek begint te spelen, verschijnt er een glimlach op haar gezicht en wordt ze meegenomen naar 1967 toen ze nog op het podium stond.

Voormalig ballerina

De voormalige danseres zit weliswaar in een rolstoel, maar dat hield haar niet tegen om haar armen te gebruiken voor de choreagrafie die ze zich nog herinnerde van jaren terug. De inspirerende video wordt afgewisseld met fragmenten van de danseres tijdens haar originele optreden van Het Zwanenmeer in de jaren ’60.

Na haar optreden barstten de toeschouwers uit in applaus. Marta vertelde aan een zorgmedewerker dat de muziek haar heel emotioneel had gemaakt.

Het optreden van Marta is op 8 november 2020 op Facebook gepost. In een mum van tijd is het fragment meer dan 34.000 keer gedeeld. De liefdadigheidsinstelling schreef dat de kracht van muziek onmetelijk is en dat een ‘ballerina altijd een ballerina zal blijven’.

Muziek als therapie

Volgens Alzheimers.org kan muziektherapie mensen met de ziekte helpen om angsten, depressie en eenzaamheid te bestrijden. Ook mensen die moeite hebben met verbale communicatie zijn gebaat bij muziektherapie.

De muziek zou er ook toe leiden dat de patiënten minder medicatie moeten gebruiken.

Lees verder

Video

Furieuze zwaan leert vrouw hoe je goed een mondmasker draagt

De laatste maanden is het dragen van een masker een cruciaal onderdeel van ons leven geworden in een poging om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De meesten onder ons hebben zich goed aangepast en beseffen dat dat kleine stukje stof over onze gezichten een kleine prijs is om andere mensen te helpen beschermen. Andere mensen hebben het dan weer nog niet goed begrepen.

Hoewel we allemaal ons best doen, kunnen vergissingen gebeuren. Sommigen beseffen niet altijd goed dat het niet verstandig is om op drukke plaatsen je masker op je kin of hals te laten hangen. Dat is een lesje dat een zwaan onlangs aan een vrouw probeerde te leren.

Op de beelden die gedeeld zijn op Twitter zien we een vrouw die neerknielt naast een zwaan in een park in Frankrijk. Eerder dan haar neus en mond te bedekken met het mondkapje, laat ze het gewoon rond haar hals hangen.

Twitter

Hoewel de niet nader bij naam genoemde vrouw heel blij lijkt om bij de zwaan te zijn, is de vogel minder onder de indruk van haar aanwezigheid. Plotseling vliegt ze uit de kleine stroom water die hen scheidt.

De zwaan raakte de vrouw wel degelijk, maar gelukkig alleen via haar mondmasker. De vogel slaagde er op een of andere manier in om het mondkapje van haar kin te plukken en het terug op zijn plaats te brengen. Dan viel de vrouw achterover in shock, om vervolgens in lachen uit te barsten.

Hilarische reacties

Bij de korte video staat te lezen: “Je werd nog zo gezegd: draag je masker!” De beelden zijn al meer dan 25 miljoen keer bekeken sinds ze op Twitter gepost zijn.

Heel wat mensen grapten dat de zwaan klaar was met mensen die de regels niet volgen. Een social mediagebruiker schreef: “Zelfs de natuur is er klaar mee.”

Lees verder

Video

Vader vlucht op dak auto uit schrik voor pitbull en laat dochtertje alleen achterEen virale video toont hoe een vader op het dak van een auto springt uit schrik voor een ontsnapte pitbull. Zijn dochtertje blijft alleen achter. Toen de pitbull uit de tuin van de buren ontsnapt was, vluchtte de man meteen op het dak van zijn auto, terwijl zijn dochtertje in paniek wegrende van de hond.

Uiteraard waren heel wat mensen verontwaardigd over het feit dat de vader zijn dochter aan haar lot overliet. Hij zat volgens hen gewoon toe te kijken.

Het is natuurlijk moeilijk te zeggen wat de vader gedaan zou hebben als de hond werkelijk zijn dochter had aangevallen. Maar het feit dat hij niets doet om haar te helpen, roept bij heel veel social mediagebruikers vragen op.

Het kan natuurlijk gewoon zijn dat deze man echt een hondenfobie heeft en daarom gewoon zijn dochter even compleet vergat.
Lees verder

Video

Kijkers diep onder indruk van man die met vingers in de neus miljoen wint

Voor het eerst in veertien jaar heeft iemand in het Britse ‘Who Wants to be a Millionaire’ nog eens een miljoen pond gewonnen. Kijkers zijn echter vooral onder de indruk van het gemak waarmee Donald Fear (57) erin slaagde om alle vragen correct te beantwoorden.

Donald kende de format door en door omdat zijn jongere broer vorig jaar deelnam aan het spelprogramma. Zijn broertje won toen een half miljoen, maar Donald stak hem de loef af. Zelfs over de laatste vraag hoefde de geschiedenisleraar niet lang na te denken.

Vraag van één miljoen

De vraag van één miljoen pond luidde: “Welke piraat overleed in 1718 bij een slag voor de kust, die nu bekend staat als North Carolina?” Voor Donald als geschiedenisdocent natuurlijk een makkie. Enkele jaren geleden vertelde hij zijn leerlingen nog over de slag. Donald legde uit: “Ik ben een jaartallen-man.” Het correcte antwoord was Blackbeard.

Kijkers diep onder de indruk

Presentator Jeremy Clarkson en de kijkers konden hun bewondering niet onder stoelen of banken steken. De kennis van de man is echt indrukwekkend. Hij maakte in de aflevering maar één keer gebruik van de 50/50-hulplijn, maar wist voor het overige alle vragen met de vingers in de neus juist te beantwoorden. “Het is alsof je naast het internet zit en het internet een roos hemd aan heeft. Een encyclopedie met een snor”, klonk het.

Lees verder

Trending