Connect with us

Viraal

Chris voltooit als eerste persoon met Down een Ironman triatlon

Jongen met Down voltooit Ironman

Dit weekend voltooide Chris Nikic (21) uit Florida als eerste persoon met het syndroom van Down een Ironman triatlon.

De jongeman trainde jaren om zijn grote droom te verwezenlijken: het succesvol uitlopen, fietsen en zwemmen van een Ironman. Een Ironman is een combinatie van de traditionele langeafstandstriatlon met 3,86 kilometer zwemmen, 180,2 kilometer fietsen en nog eens 42,195 kilometer lopen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Chris Nikic (@chrisnikic) op

Zware training

Chris concentreerde zich tijdens het trainen op telkens een beetje beter worden. Zijn prestaties begonnen langzaam maar zeker te verbeteren. En op 7 november was dan eindelijk de grote dag aangebroken!

Voor de race vertelde Chris nog aan TODAY dat hij ‘geschiedenis ging schrijven door het fantastisch te doen’. Geen loze woorden, want dat is exact wat hij deed!

De organisatie liet weten dat Chris de eerste persoon met Down ooit was die aan de wedstrijd deelnam. De jongeman voltooide de wedstrijd in een indrukwekkende 16 uur en 46 minuten.

Chris kwam via de Special Olympics in contact met 16-voudig Ironman-collega Dan Grieb. Die hielp hem met zijn voorbereiding.

Aan een Ironman gaan loodzware trainingen vooraf. Chris en Dan gingen zes keer per week trainen, en dat wel zes uur per dag. Triathlete geeft mee dat Nick manieren bedacht om zijn fysieke beperkingen een beetje aan te passen, zoals het fietsen met een plat stuur.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Chris Nikic (@chrisnikic) op

De organisatie stelde wel een aantal veiligheidseisen. Zo moest Dan in de oceaan aan Chris vastgebonden zijn, moest hij achter hem aan fietsen en ook tijdens het lopen moest hij in zijn buurt blijven. Dat doet uiteraard geen afbreuk aan de prestatie van Chris, want uiteindelijk moest hij het allemaal wel alleen doen.

Een dolblije Chris stak zijn handen in de lucht toen hij over de finishlijn kwam. Daarna viel hij in de armen van zijn trainer en dierbaren.

Trotse papa

De papa van Chris, Nik, vertelde aan de media dat hij en zijn vrouw hun zoon altijd gesteund hebben om zijn grote droom te verwezenlijken. Volgens de vader is het gewoon het belangrijkste dat Chris een doel heeft en dat hij het gevoel heeft dat hij erbij hoort.

Papa Nik vertelde voor de wedstrijd: “Als je kind geboren wordt met het syndroom van Down, zegt iedereen je wat ze niet kunnen en hoe moeilijk het gaat zijn … Chris gaat bewijzen of hij een Ironman kan voltooien en dat hij iets anders kan.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Chris Nikic (@chrisnikic) op

De trotse vader voegde er nog aan toe: “De eerste zijn opent veel deuren voor hem en mensen zoals hij.”

Heel wat ouders van kinderen met Down zagen het nieuws ook. Ze contacteerden hem en vertelden hem dat hij voor hun kinderen een echte held is.

Chris is niet de persoon om te blijven stilzitten. Zijn volgende race staat al op de agenda: het Ironman Wereldkampioenschap in Hawaï.

Voor deze jongeman maken we een diepe buiging!

Lees verder

Viraal

Tatoeageverslaafde ‘zwarte alien’ gaat voor ultieme ingreep

zwarte alien

Anthony Loffredo liet zijn hele lichaam en zelfs oogbollen zwart tatoeëren om er als een alien uit te zien. Nu gaat hij voor een ultieme, maar heel pijnlijke behandeling.

Loffredo (33) is al jaren bezig om zijn hele lichaam zwart te maken. Ook zijn oogbollen zijn getatoeëerd. Zijn droom is om er als een zwarte alien uit te zien. En die droom wordt nu werkelijkheid.

Nu gaat hij voor de ultieme ingreep. Hij wil zijn geslachtsorgaan in twee laten splitsen. Een dure en complexe ingreep. Het is ook niet bepaald pijnloos.

Eerder liet de man zijn tong al splitsen om op een slang te lijken. Tevens liet hij een paar vingers en zijn neus weghalen. Ook zijn schedel is aangepast. Zijn laatste ingreep is iets waar de meeste dokters voor terugdeinzen. Het is niet ongevaarlijk en het kan tot complicaties leiden.

Nu zamelt hij geld in voor zijn laatste ingreep. Loffredo reisde eerder de wereld rond en gaf sloten geld uit aan zijn aanpassingen.

Lees verder

Viraal

“Dit K3-lid gaat vreemd met collega Voice Kids coach”

K3 is misschien wel het bekendste trio van de Benelux. Maar nu hebben we te horen gekregen dat een van hun leden vreemd is gegaan met een collega-zanger van The Voice Kids België. Dit maakte roddelqueen Yvonne Coldeweijer bekend.

Vandaag zette Yvonne op haar story dat ze sappige juice had van haar Vlaamse spionnen. Daarna zei ze dat Julia van K3, meerdere keren is vreemdgegaan met hun collega-coach Metejoor. Dit gebeurde allemaal tijdens het vorige seizoen van The Voice Kids. Het blijkt ook dat ze er zelf maar al te graag over praat…

Toen Yvonne dit nieuws deelde, kreeg ze bevestiging van meerdere volgers. Ze boekte schijnbaar samen ook hotelkamers. Dit is volgens Yvonne de perfecte plek waar BV’ers kunnen cheaten.

Bekijk hieronder het bericht van Yvonne:

Het wordt dus door meerdere mensen bevestigd. Julia heeft nog niet gereageerd op deze berichten. Dus we zijn erg benieuwd wat zij te zeggen heeft!

Lees verder

Viraal

Het kabinet maakt bijna 1 miljard euro vrij om boeren uit te kopen

Het kabinet is van plan om versneld honderden miljoenen euro’s uit te trekken, zodat boeren kunnen worden uitgekocht. Het idee is om de onrust onder de woedende boeren te stoppen en de provincies tegemoet te komen. Andere boeren en bedrijven kunnen daardoor op een legale manier verdergaan. Dat melden bronnen aan RTL Nieuws.

Versnellingsplannen

In veel provincies is men al bezig met ‘versnellingsplannen’, waarmee boeren kunnen worden uitgekocht. Ook komt er een algeheel kabinetsplan van minister Van der Wal van Natuur en Stikstof, dat provincies de ruimte geeft om hun ideeën uit te voeren. De laatste details van het kabinetsplan zijn nog niet bekend, maar waarschijnlijk wordt dit volgende week officieel gepresenteerd. Voor de uitvoering van alle plannen is geld van het kabinet nodig.

Lange onzekerheid

Door boeren uit te kopen, zorgt het kabinet ervoor dat er stikstofruimte beschikbaar komt. Die ruimte moet volgens Van der Wal worden benut om ‘PAS-melders’ te helpen. Daaronder vallen boeren en bedrijven die sinds de stikstofuitspraak van de Raad van State (in 2019) illegaal te werk gaan. De Raad van State heeft het ‘Programma Aanpak Stikstof’ toendertijd vernietigd. De hoogste bestuursrechter verklaarde de aanpak illegaal, waardoor veel boeren en bedrijven al een aantal jaar in onzekerheid zitten.

Overleg met Remkes

Sinds er enkele weken geleden nieuwe stikstofplannen werden gepresenteerd, is er grote onrust onder de boeren. Het kabinet wil in gesprek met de boerensector, onder leiding van voormalig VVD-minister Johan Remkes. Hij komt binnenkort terug van vakantie en heeft aanstaande woensdag het eerste gesprek met de ministers die bij de stikstofplannen betrokken zijn. Of het ook daadwerkelijk tot een overleg met de boeren komt, is nog niet duidelijk. Meerdere boerenorganisaties hebben namelijk al laten weten dat ze geen vertrouwen hebben in Remkes en niet met hem willen praten.

Lees verder
Advertisement

Trending