Connect with us

Video

Syrische vluchtelinge (17) roert The Voice-jury tot tranen toe

Vluchteling Hanin in The Voice.

We kunnen ons niet herinneren dat een optreden bij The Voice ooit zoveel emoties losweekte. De juryleden waren tot tranen toe geroerd door de auditie van Hanin al Kadamani. Ook de kijkers thuis hielden het niet droog tijdens het optreden van de 17-jarige.

Jan Smit had niets dan superlatieven over voor het meisje: “Het leek wel alsof er een engel zong …” Hanin vertelde dat meedoen aan The Voice altijd al haar grote droom was. De jongedame koos voor ‘Let it be’ van The Beatles en raakte daarmee een gevoelige snaar.

Grote droom

De papa van Hanin straalde van geluk terwijl hij vanachter het glas naar het optreden van zijn dochter keek. Dat geluk werd alleen nog maar groter toen alle vier de juryleden besloten om hun stoelen te draaien. Eindelijk was de grote droom van Hanin uitgekomen en heel Nederland had het gezien.

Iedereen wilde natuurlijk meer weten over het verhaal van de familie en het leed dat ze hadden doorstaan.

Hanin legde uit dat haar familie vanuit Syrië naar Nederland moest vluchten. De 17-jarige openhartig: “We zijn gevlucht voor slechte mensen en wij zijn echt gelukkig hier in Nederland.

Gevoelige snaar

Het optreden van het meisje maakte heel wat los in de Nederlandse huiskamers. Een voormalig vluchteling reageerde: “Ik ben ook vluchteling geweest (Kosovo oorlog). Ik ben Nederland en mijn Nederlandse vrienden dankbaar. 2002 terug naar Kosovo en sinds 16 jaar heb ik een topleven in CH. Maar Nederland vergeet ik nooit.”

Ali B. wilde haar wel eens een Arabisch lied horen zingen en Hanin bediende hem op zijn wenken. En ze zong het ook nog eens a capella. Opnieuw stroomden de traantjes, zo ook bij Waylon. Zonder enige aarzeling koos Hanin voor Anouk als haar coach. Ze zei er wel beleefd bij dat ze hen allemaal leuk vond.