Connect with us

Video

Voormalig ballerina met Alzheimer luistert naar Het Zwanenmeer en danst opnieuw

Vrouw met Alzheimer danst weer nadat ze Het Zwanenmeer hoort

De muziek van Het Zwanenmeer moedigde een vrouw met Alzheimer aan om terug te dansen, nadat ze vroeger jarenlang optrad bij het Ballet van New York.

Marta C. Gonzalez was in de jaren ’60 een ballerina bij het Ballet van New York – een van de meest vooraanstaande dansgroepen ter wereld. Maar later in het leven kreeg ze Alzheimer.

Ze verbleef tot haar overlijden in 2019 in een verzorgingstehuis in Valencia. Nu gaat de video, waarin ze sinds lang terug begint te dansen, compleet viraal. De Spaanse liefdadigheidsinstelling Asociacion Musica para Despertar gebruikt muziek om de herinneringen van Alzheimerpatiënten te stimuleren.

De beelden dateren van vorig jaar toen Marta een hoofdtelefoon kreeg om naar Het Zwanenmeer van Tchaikovsky te luisteren. Van zodra de muziek begint te spelen, verschijnt er een glimlach op haar gezicht en wordt ze meegenomen naar 1967 toen ze nog op het podium stond.

Voormalig ballerina

De voormalige danseres zit weliswaar in een rolstoel, maar dat hield haar niet tegen om haar armen te gebruiken voor de choreagrafie die ze zich nog herinnerde van jaren terug. De inspirerende video wordt afgewisseld met fragmenten van de danseres tijdens haar originele optreden van Het Zwanenmeer in de jaren ’60.

Na haar optreden barstten de toeschouwers uit in applaus. Marta vertelde aan een zorgmedewerker dat de muziek haar heel emotioneel had gemaakt.

Het optreden van Marta is op 8 november 2020 op Facebook gepost. In een mum van tijd is het fragment meer dan 34.000 keer gedeeld. De liefdadigheidsinstelling schreef dat de kracht van muziek onmetelijk is en dat een ‘ballerina altijd een ballerina zal blijven’.

Muziek als therapie

Volgens Alzheimers.org kan muziektherapie mensen met de ziekte helpen om angsten, depressie en eenzaamheid te bestrijden. Ook mensen die moeite hebben met verbale communicatie zijn gebaat bij muziektherapie.

De muziek zou er ook toe leiden dat de patiënten minder medicatie moeten gebruiken.

Lees verder

Video

Italiaanse hardloper verliest Wereldkampioenschap nadat penis uit broekje schiet

Een Italiaanse hardloper liep een nogal ongelukkige race op de
400 m tijdens de Wereldkampioenschappen atletiek onder 2022. Alberto Nonino nam deel aan het evenement, waaronder de tiende in Cali, Colombia. Hij begon goed aan de race, totdat het noodlot toesloeg.

Genitale gebied

Hoewel hij goed presteerde in het midden van de baan, waren de ogen van de kijkers vooral gericht op zijn geslachtsdeel. Volgens sportjournalist David Sanchez de Castro viel zijn penis er tijdens de race steeds af: “Misschien heb ik mezelf verkeerd begrepen. Zijn penis gleed uit zijn korte broek en hij moest hem tegenhouden omdat hij niet goed kon rennen, het is normaal dat je penis heen en weer zwaait.

Terwijl hij nog rende, probeerde hij wanhopig het probleem op te lossen, maar niets leek hem te helpen. Aan het begin van de race was hij nog steeds een van de eersten, maar naarmate de race vorderde en hij de hele tijd met zijn penis worstelde, haalde hij de finish.

Hij deed het in 51,57 seconden. Dat is niet hoe hardlopers aandacht willen. Toch besloot hij het van de positieve kant te bekijken. Hij besloot zelfs nog een bericht op Instagram te plaatsen voor al zijn fans.

Lees verder

Video

BEELDEN: Man draait enorme drol bij kassa Albert Heijn

Albert Heijn

Deze smeerpijp vond het een goed idee om zijn kringspier te verlichten bij de kassa van de Albert Heijn. De man was wel vergeten dat er tegenwoordig zowat overal camera’s hangen.

Wellicht zijn de medewerkers er pas achteraf achter gekomen, toen ze de drol zagen liggen bij de kassa. Een blik op de camerabeelden bracht dan de bizarre actie aan het licht.

Het is niet bekend waar dit voorval plaatsvond, maar het is goed te zien dat het gaat om een supermarkt van Albert Heijn.

Nu kan het internet wat ons betreft echt uit. Bekijk de video door op het pijltje naar rechts te drukken.

Lees verder

Lifestyle

Zien: Emotionele Martijn krijgt binnenkort apenpokken-vaccin: ”Kijk er enorm naar uit”

De meeste Nederlanders houden niet van vaccinaties. Vaccin tegen coronavirus en nu weer apenpokken. Maarten is anders. Hij behoorde tot de risicogroep die als eerste een kortdurend vaccin tegen apenpokken kreeg en was dolgelukkig.

Martijn vertelde aan RTL Nieuws dat het apenpokkenvirus enorm veel voorkomt in zijn omgeving. Hij was ook een beetje bang. Niet zozeer voor het virus zelf, want “de symptomen lijken erg onaangenaam”. Martijn is bang dat de infectie hem ervan weerhoudt om op vakantie te gaan.

Heel gelukkig

Toen een journalist van RTL Nieuws hem vroeg of Martijn blij was om als een van de eersten te zijn ingeënt tegen het apenpokkenvirus, antwoordde hij: “Ja, ik heb er heel veel zin in. Ik slik ook PrEP, een medicijn dat je kunt gebruiken om een ​​hiv-infectie te voorkomen.

Martijn wordt emotioneel als hij binnenkort een apenpokkenvaccin krijgt: ‘Ik kan niet wachten om daarheen te gaan’

“Ik sta trouwens ook in de frontlinie als het gaat om het krijgen van het covid-vaccin. Mijn mening is dat voorkomen beter is dan genezen.

Lees verder
Advertisement

Trending