Connect with us

Actueel

Kabinet gaat volop voor algemeen vuurwerkverbod voor komende oud en nieuw

Vuurwerkverbod oud en nieuw

Bronnen in Den Haag hebben aan de NOS bevestigd dat het kabinet met oud en nieuw gaat voor een algemeen vuurwerkverbod.

Deze week bespreekt het kabinet het vuurwerkverbod en vrijdag komt er dan een definitieve beslissing over de kwestie.

De sector zou ook een steunpakket krijgen. Volgens de NOS zullen er tientallen miljoenen vrijgemaakt worden.

Het kabinet wil het besluit pas openbaar maken als alle steunmaatregelen bekend zijn.

Blauw vuurwerk

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay – Vuurwerk met de jaarwisseling.

Niet uit de lucht vallen

Het algemeen vuurwerkverbod komt er natuurlijk niet vanuit het niets. Vanwege de coronacrisis hadden politie, burgemeesters en bestuurders in veiligheidsregio’s al opgeroepen tot een tijdelijk vuurwerkverbod.

Met een vuurwerkverbod willen beleidsmakers de druk op de spoedeisende hulp tijdens de feestdagen verminderen. De zorgmedewerkers kreunen door corona nu al onder de druk.

Het AD weet dat Nederlanders ieder jaar om en bij de 70 miljoen euro spenderen aan vuurwerk.

Het is nog niet geweten of ook kindervuurwerk of licht vuurwerk verboden gaat worden, denk bijvoorbeeld aan de zogenaamde sterretjes.

Vind jij dit een goede beslissing?

Lees verder

Actueel

Slecht nieuws: monsterverhogingen voor benzine en diesel

Vanaf vandaag gelden nieuwe sancties tegen olie uit Rusland. Experts voorspellen dat daardoor de prijs van benzine en vooral diesel keihard zal stijgen.

De EU heeft besloten dat vanwege de Russische inval in Oekraïne, er geen olie vanuit Rusland ingevoerd mag worden. Er geldt eveneens een prijsplafond van maximaal 60 dollar voor olie uit dat land. Dat zal grote gevolgen gaan hebben aan de pomp.

Importverbod

Het nieuwe importverbod gaat de prijs omhoog duwen. Paul van Selms, directeur van United Consumers, zegt er dit over: ”Dat de prijs vandaag nog niet stijgt, komt vooral doordat de importban al maanden in de lucht hing, daarom zijn er op tijd voorraden aangelegd”, zegt Paul van Selms, directeur van United Consumers.

Zoals iedereen heeft kunnen ervaren, daalde de olieprijs de afgelopen periode. Daardoor werden benzine en diesel weer wat goedkoper.

Volgens Jilles van den Beukel, energie-expert, kwam dat doordat er in Europa en in de Verenigde Staten gevreesd werd voor een recessie. Zelfs de coronalockdowns in China zijn hierop van invloed. Dat zorgt allemaal voor een lagere vraag en daarmee ook een lagere prijs.

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Actueel

‘Asielzoeker’ steekt 2 meisjes (13 en 14) neer

In het Duitse Illerkirchberg heeft zojuist een schokkende gebeurtenis plaatsgevonden. Een man heeft daar twee meisjes van 13 en 14 jaar, die op weg waren naar school, neergestoken. De dader zou zich na zijn daad hebben verscholen in een opvang voor vluchtelingen.

De politie is het pand direct binnengestormd en heeft drie personen, waaronder de vermoedelijke dader, opgepakt. Dat bevestigen de Duitse krant Bild en de zender SWR.

Met de slachtoffers gaat het erg slecht. Beide meisjes liggen zwaargewond in het ziekenhuis. Waarom de man met een steekwapen op hen instak is nog niet bekend.

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Actueel

Simon Keizer protesteert tegen Zwarte Piet: ‘Afschaffen’

Simon Keizer heeft zich niet populair gemaakt in Volendam. De zanger is namelijk fel tegenstander van Zwarte Piet. Dat men in zijn woonplaats nu heeft besloten de zwarte kindervriend af te schaffen, vindt Simon prachtig.

Het heeft even geduurd, maar het conservatieve vissersdorp Volendam heeft nu afscheid genomen van de traditionele Zwarte Piet. De meeste inwoners zijn hier niet blij mee, maar Simon wel. In de podcast De Leeuw Lult Verder zegt Simon dat Zwarte Piet niet normaal is.

Meer kleuren

De extreemlinkse Simon vindt overigens niet dat er geen enkele Zwarte Piet meer mag rondlopen. ”Er mag van mij best nog een zwarte piet tussen, maar dan wel tussen alle kleuren.”

Bron: Showblad

Lees verder
Advertisement

Trending