Connect with us

Actueel

Grapperhaus zegt dat kerst er dit jaar ‘heel anders’ gaat uitzien

Selfie van minister Grapperhaus

Er heerst nog grote onduidelijkheid of we dit jaar met kerst uit eten mogen gaan en met hoeveel mensen we thuis mogen vieren. Dat verklaarden minister Ferd Grapperhaus en de burgemeesters van de veiligheidsregio’s maandag na het Veiligheidsberaad.

Hoewel het aantal besmettingen een dalende trend kent, benadrukt de minister dat we er nog lang niet zijn. Grapperhaus liet optekenen: “We moeten heel erg op onze hoede blijven voor dit virus.”

Anders dan andere jaren

Wellicht mogen we in de loop van volgende week meer nieuws verwachten over hoe de feestdagen dit jaar zullen verlopen. Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen was alvast duidelijk: “Het zal in elk geval niet de kerst of oud en nieuw zijn, zoals we die van vorig jaar kennen.” De minister trad hem bij: “Hoe dan ook ziet kerst er anders uit dan andere jaren.”

Kerstversiering in huis

Afbeelding van Brett Sayles via Pexels

Derde golf vermijden

Om een derde golf te vermijden, zijn de burgemeesters erg weigerachtig om de maatregelen te veel en te snel te versoepelen. Bruls zegt dat er lessen getrokken zijn uit de zomer. “In september en oktober schoten de besmettingscijfers weer omhoog”, klinkt het.

De voorzitter van het beraad adviseert om kerstinkopen zoveel mogelijk via het internet te doen en minstens op rustige momenten wanneer je toch de deur uitgaat.