Connect with us

Video

Klasgenootjes geven jongetje staande ovatie na laatste chemobehandeling

jongen met leukemie

In de Amerikaanse staat Ohio kreeg een jongetje een staande ovatie van zijn klasgenootjes nadat ze hoorden dat hij kanker overwonnen had.

John Oliver Zippay, door zijn familie liefdevol J.O. genoemd, vocht drie jaar lang tegen leukemie. Enige tijd geleden was het dan eindelijk zijn laatste chemobehandeling.

Na de kerstvakantie mocht hij terug naar de St. Helen Catholic School en daar hadden de klasgenootjes en zijn leraren een geweldige verrassing voor hem. Hij werd opgewacht met een erehaag en een staande ovatie.

Chemo

Directeur Patrick Gannon onthult aan Fox 8: “Het was moeilijk om hem een tijd te missen, maar de klas was zo blij toen hij weer terugkeerde.”

Op amper driejarige leeftijd kreeg J.O. de diagnose van acute lymphoblastic. Hij lag bijna drie weken in het ziekenhuis en moest drie jaar lang chemo ondergaan.

Vader John Zippay legt uit: “Hij had een poortkatheter in zijn borst, dus hij kon drie jaar lang geen inspanningen leveren. Dus het was moeilijk voor hem, om niet aan gym deel te nemen en dat soort dingen.”

Kinderjaren ontnomen

De ouders legden uit dat de leukemie betekende dat de jongen heel wat normale dingen niet meer kon doen. Nu krijgt hij eindelijk de kans om weer dingen te doen die kinderen horen te doen.

Mama Megan vertelt: “Je wil dat voor je kind, opgroeien en vuil worden en buiten spelen en plezier hebben en we hadden hem in een bubbel dus we zijn nu opgewonden. We kijken naar de toekomst uit en om onze kleine jongen terug te hebben.”