Connect with us

Viraal

Peuter krijgt woedeaanval op luchthaven: 7 onbekende vrouwen confronteren zwangere moeder

luchthaven

Het is zo al een grote uitdaging om te reizen met een peuter. En hoe langer het duurt, hoe groter de uitdaging. Een jonge moeder, die zwanger en alleen was, leerde dat op de harde manier toen ze maar zoontje wilde vliegen. Het was een echte chaos, totdat een groep volstrekte onbekenden besloot om in te grijpen.

Beth Dunnington uit Hawaï bevond zich toevallig in dezelfde terminal als de getergde moeder. Ze legt uit op Facebook: “Een peuter, die een maand of achttien moet zijn geweest, had een woedeaanval, begon te rennen tussen de stoelen, te schoppen en te schreeuwen, om dan op de vloer te gaan liggen en weigerde in te stappen.”

Beth geeft mee dat de zwangere moeder ten einde raad was. Ze wist gewoon niet meer wat ze moest doen. De jongen oppakken was niet mogelijk, want dan begon hij nog erger te krijsen en tegen te stribbelen. Maar de peuter laten hollen, schreeuwen en schoppen was natuurlijk ook niet meteen een goede optie.

luchthaven

Moeder stort in

De vrouw vertelt: “Uiteindelijk ging de moeder op de grond zitten en legde haar hoofd in haar handen, met haar kind nog naast haar op de vloer, en begon te huilen.”

Toen de radeloze moeder zo naast haar kind op de vloer zat, veranderde de situatie in een oogopslag. Meerdere vrouwen, waarvan niemand elkaar kende, schoten te hulp en gingen in een kringetje rond het gezin staan.

Allemaal afzonderlijk van elkaar wisten deze vreemden wat deze moeder nodig had. Een vrouw pakte een speeltje uit haar tas, een andere vrouw begon een sinaasappel te schillen en nog een andere dame begon een liedje te zingen voor de jongen. De zwangere moeder kreeg een flesje water toegestopt en werd meteen kalmer.

Medeleven

Beth schreef verder: “Het was zo mooi, er was geen overleg en niemand kende elkaar, maar we konden ze alle twee kalmeren, en uiteindelijk kreeg ze haar kind op het vliegtuig.”

Daarna gingen de vrouwen, zonder ook maar een woord te wisselen, terug naar hun plekjes in de terminal. “We waren vreemden die bij elkaar kwamen om iets op te lossen. Het schoot me te binnen dat een cirkel vrouwen, met een missie, de wereld kan redden. Ik zal dat moment nooit vergeten.”

Dit is een goede herinnering aan het feit dat we in deze wereld meer medeleven nodig hebben en dat een simpel gebaar een wereld van verschil maakt.