Connect with us

Puzzels

Alleen hoogbegaafde mensen vinden de tijger in deze foto

Stel je voor, je zit vast in de jungle en je hebt nog maar 12 seconden voordat een tijger je aanvliegt om je in stukken te scheuren. In dit hypothetische scenario, als je de tijger kunt vinden voordat hij je aanvalt, kun je misschien ontsnappen. Of dat nu is omdat je effectief kunt ontwijken, of omdat oogcontact maken met een tijger hem misschien doet twijfelen aan zijn aanval.

Dit is natuurlijk geen theorie die je in de praktijk wilt testen, maar mocht je ooit in een gevaarlijke situatie met een tijger belanden, dan kan significant oogcontact wellicht helpen.

De Uitdaging

Bekijk de afbeelding hieronder en probeer binnen 12 seconden de tijger te vinden. Als je hierin slaagt, zou je volgens de test een hoge IQ en goed zicht hebben – wat mooi klinkt.

Natuurlijk kun je het geluk hebben dat je de tijger meteen spot, en je zou niet te veel waarde moeten hechten aan een IQ-test waarbij je ‘de tijger vinden’ in 12 seconden een uitdaging maakt.

Het Doel van de Test

Deze test is vooral bedoeld om je vermogen te testen om ongebruikelijke details snel op te merken en te begrijpen waarom ze anders zijn. Er zijn veel optische illusies die je visueel uitdagen en vragen om snel een oplossing te vinden. Een voorbeeld is een illusie waarbij je moet bepalen welk gebouw dichterbij de camera staat. Hoewel dit eenvoudig lijkt, kan het verrassend moeilijk zijn.

Oplossing van de Tijgerpuzzel

Als je het nog steeds niet kunt vinden, geen zorgen. Dankzij een beetje hulp van Microsoft Paint kan ik je de oplossing tonen.

De tijger bevindt zich verscholen in het groen net onder de centrale boom. Eerlijk gezegd zag ik hem alleen omdat ik in eerste instantie dacht dat de tijger zich op de tak van de boom bevond. Pas op het laatste moment realiseerde ik me dat het slechts bladeren waren en dat de gevaarlijke strepen iets lager bij de grond lagen.

Vergroting van de Oplossing

Kijk nog eens goed naar de basis van de boom. De tijger ligt daar verscholen, en hopelijk zie je het nu beter. Mensen kunnen nu eenmaal niet echt inzoomen zoals een camera dat kan, dus in het echte leven zou je enkele stappen richting de tijger moeten zetten om hem duidelijker te zien.

Conclusie

Hoewel het misschien een uitdaging is om de tijger binnen 12 seconden te vinden, is het een leuke breinbreker die je helpt om aandacht te besteden aan details en snel oplossingen te vinden. Heb je het gevonden? Gefeliciteerd! Heb je nog steeds moeite? Geen zorgen, je bent niet alleen.