Connect with us

Puzzels

Alleen mensen met hoog IQ zien tweede paard in deze optische illusie

Quizzes en breinbrekers zijn geweldige manieren om je geest scherp te houden. Wat is er beter dan je ochtend te beginnen met een nieuwe uitdaging? Deze optische illusie van TiffyTaffy vraagt je om alle paarden in een afbeelding binnen 10 seconden te vinden. Heb je een hoge IQ? Bewijs het dan door deze puzzel op te lossen!

De Uitdaging

Je hebt 10 seconden om alle paarden in de afbeelding te vinden. Het is de bedoeling om zowel een bruine als een witte kleur te herkennen in de afbeelding. Als je deze uitdaging succesvol voltooit, kun je trots zeggen dat je een ‘hoge IQ’ hebt en iedereen die het niet heeft gevonden een stapje voor zijn.

Klaar? De 10-seconden-timer begint nu!

De Zoektocht naar Paarden

In de afbeelding zouden er twee paarden moeten zijn. Let goed op elk detail van de foto, maar kijk niet te lang, want je hebt maar 10 seconden om het op te lossen.

Het eerste paard is relatief eenvoudig te vinden. Het beslaat het grootste deel van de voorgrond en is een bruine en witte paard. Als je dit paard niet kunt vinden, is het misschien tijd om je ogen te laten testen bij de opticien.

Als je het eerste paard hebt gevonden, heb je nog ongeveer negen seconden om het tweede paard te lokaliseren. Deze zoektocht kan iets ingewikkelder zijn en misschien moet je goed zoeken om het tweede paard te vinden. Is het verborgen achter het eerste paard? Of staat er een iets kleiner paard vooraan?

De Moeilijkheidsgraad

Als je niet binnen de eerste paar seconden kunt vinden, kan het zinloos zijn om elk pixel van de afbeelding te analyseren. Optische illusies zijn immers ontworpen om je hersenen te misleiden.

Meestal kun je een optische illusie binnen de eerste seconden vinden, of je blijft volledig verloren totdat iemand je de oplossing laat zien in zwart-wit, wat vaak leidt tot het ‘oh ja’ moment als je hersenen zich aanpassen.

De Oplossing

Nog steeds nieuwsgierig naar waar het tweede paard is? Hier is de oplossing: het tweede paard is geen echt paard, maar een patroon in de vacht van het eerste paard. Dit patroon vormt de letters ‘H O R S E’.

De optische illusie vroeg je om het tweede paard te vinden, maar zei niets over het herkennen van twee aparte dieren. Dit maakt deel uit van het plezier van optische illusies; ze dwingen ons om buiten de gebaande paden te denken en creatieve oplossingen te vinden.

Voor degenen die het niet hebben gevonden: maak je geen zorgen. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat het opmerken van het woord ‘paard’ op de zijkant van een paard een nauwkeurige maatstaf voor je IQ is.