Connect with us

Puzzels

Aartsmoeilijke puzzel: vind jij de muis tussen de eekhoorntjes?

Puzzel van The Dudolf

Het is geen geheim dat breinkrakers wonderen doen voor je grijze hersencellen. Optische illusies hebben de eigenschap dat ze onze hersenen een beetje voor de gek houden. Onze ogen zien iets, maar ons brein interpreteert het heel anders.

Dat is precies ook het geval met de tekeningen van kinderboekillustrator Gergely Dudás, beter bekend als The Dudolf. Vind jij de muis tussen alle eekhoorns?

De leuke puzzels van Dudás vind je op zijn website, in zijn boeken en op zijn sociale media. De hersenkrakers van zijn hand gaan van eenvoudig tot heel moeilijk. Iedereen, van beginners tot professionals, komen aan hun trekken.

Vind de muis

Deze puzzel schommelt een beetje tussen de twee in, niet te gemakkelijk, maar ook niet te moeilijk. Je kunt het jezelf natuurlijk wel wat lastiger maken door jezelf een tijdslimiet op te leggen: vind de muis binnen de tien seconden!

Zet je schrap voor deze uitdaging.

Bekijk de puzzel hieronder. Heb je het niet gevonden, concentreer je dan goed en probeer het nog een keertje. De oplossing vind je door naar rechts te scrollen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gergely Dudás (@thedudolf)

Lees verder

Puzzels

Alleen voor echte genieën: wie van deze personen is linkshandig?

Regelmatig sporten is heel belangrijk. We moeten fit en gezond blijven om lang en gelukkig te leven. Maar de meeste mensen vergeten om ook hun brein te trainen. Net zoals elke andere spier in ons lichaam moet je het aan het werk zetten om in vorm te blijven.

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om je hersenen te trainen. Maar een van de meest populaire dingen om dat te doen, zijn hersenkrakers.

Puzzels zoals deze zijn de laatste tijd heel populair op het internet. Wellicht omdat ze zo moeilijk zijn om op te lossen.

Vind de linkshandige persoon

Dit is de uitdaging van vandaag. Bestudeer de onderstaande prent grondig.

We zien vijf personen die allemaal iets aan het doen zijn.

Een van hen is linkshandig.

Zie jij wie het is? Neem je tijd en concentreer je goed. Het is zeker geen gemakkelijke puzzel. Je moet je maximaal concentreren om de oplossing te vinden. Ik deed er verschillende minuten over om het goede antwoord te vinden.

Dit is de juiste persoon

Als je het antwoord niet gevonden hebt, niet getreurd. Hieronder geven we het antwoord weg.

Nummer 2, de ober, is linkshandig.

Hoe weten we dat?

Een dienblad draag je doorgaans met je ‘verkeerde’ hand om de klanten vervolgens met je goede hand efficiënt te kunnen bedienen.

Had jij het goed?

Lees verder

Puzzels

CIA daagt toekomstige spionnen uit om de verschillen te vinden tussen twee foto’s

Sommige mensen fantaseren er wel eens over hoe het is om een geheim agent te zijn, naar exotische bestemmingen te reizen en allerlei futuristische snufjes te testen.

Maar om een goede spion te zijn, moet je wel over bepaalde kwaliteiten beschikken. Bijvoorbeeld een voortreffelijk observeringsvermogen, want de ideale agent is natuurlijk in staat om details te zien die de meeste mensen over het hoofd zien.

Nu postte de CIA een zoekplaatje en vroeg volgers om de verschillen te vinden. Wij vonden er maar negen, dus wij zullen niet al te snel aangenomen worden. Maar laten we even kijken of jij het beter doet.

De twee foto’s tonen op het eerste zicht twee identieke straattaferelen. Maar als je goed ziet, zal je toch verschillen opmerken. Verschillen die van doorslaggevend belang kunnen zijn voor spionnen die naar iets verdachts speuren.

CIA

In een volgende tweet schreef de CIA: “Als je meer dan 10 verschillen hebt gevonden, toonde je goed vakmanschap. Kijk altijd uit naar opportuniteiten om iets bij te leren.”

Sommige mensen met een arendsoog beweren dat ze zelfs 11 of 12 verschillen zien en snoefden dat ze goede werknemers zouden zijn. Hoeveel had jij er gevonden?

Lees verder

Puzzels

Veel mensen zien het niet: in welke vrouw heeft de man de meeste interesse?

Je hersenen trainen is heel belangrijk als je lang en gelukkig wil leven. We horen elke dag wel over het belang van het stimuleren van je brein.

En dat klopt natuurlijk helemaal. Het lichaam heeft baat bij een halfuurtje hardlopen. Maar veel mensen vergeten het belangrijkste deel van het lichaam: de hersenen.

Vandaag de dag doet de technologie alles voor ons. Mensen nemen buiten werk of school nog zelden de tijd om hun hersenen op de proef te stellen.

Tijd voor een puzzel

Een breinkraker kan zowat alles zijn, zolang je je maar moet focussen op het oplossen van een probleem. Dat kunnen wiskundige vergelijkingen zijn, kruiswoordraadsels en sudoku’s.

De puzzel hieronder is van een heel andere aard. Maar het is best populair online.

In welke vrouw heeft de man de meeste interesse?

Dit is de uitdaging van vandaag. We zien een prent met een man en drie vrouwen.

Maar de man heeft slechts op één vrouw een oogje laten vallen.

Weet jij op welke vrouw?

Het is niet gemakkelijk en we raden aan om de prent goed te bestuderen. Hieronder geven we het goede antwoord weg.

De oplossing

Weet jij op welke vrouw deze man een oogje heeft laten vallen?

Het goede antwoord is vrouw nummer 1.

Bekijk de prent goed en focus op de man.

Mensen hebben de neiging om zich af te wenden van alles wat ze niet interessant vinden. Anderzijds richten we ons tot de dingen en mensen die we leuk vinden.

Als je even kijkt hoe de man staat, zie je dat zijn lichaam naar vrouw nummer 1 gedraaid is, weg van vrouw nummer 2 en 3. Dat wordt al helemaal duidelijk als we naar zijn voeten kijken.

Had jij het goed? Laat van je horen in de reacties!

Lees verder

Puzzels

Zoek de panda in de menigte heavy metal muzikanten

Het valt moeilijk te ontkennen dat puzzels oplossen een van de leukste manieren was om ons bezig te houden. Of het nu ging om de klassieke kruiswoordraadsels, sudoku’s of zoekplaatjes. Maar ‘Waar is Wally?’ is met voorsprong een van onze favorieten. En het is nog leerzaam ook. Visuele puzzels helpen bij de ontwikkeling van onze cognitieve vaardigheden, ons zelfvertrouwen en visuele perceptie.

Espen Westum uit Fredrikstad in Noorwegen is brouwer bij Westum Hjemmebryggeri. Omdat hij zelf zoveel van puzzels houdt, ontwierp Espen er zelf eentje die het hele internet op stelten zette. Op het plaatje zit een panda verborgen tussen een menigte heavy metal muzikanten. In de originele versie staat de panda tussen een bende sneeuwmannen, maar de creatie van Espen is een tikkeltje moeilijker.

Op zijn Facebookpagina schreef hij: “De meeste mensen kennen de vind de panda tussen de sneeuwmannen prent wel.” Het plaatje dat meer dan 8.000 keer gedeeld is, dateert al van 2015.

Omdat Espen de foto aanvankelijk niet openbaar had gedeeld, was zijn publiek redelijk beperkt. Maar nadat hij het plaatje onlangs publiek deelde, is het overladen met een stortvloed aan likes en shares.

Heb jij de panda gevonden? Nee? Geen probleem. Hieronder geven we het antwoord weg!

Lees verder

Trending