Connect with us

Home

Vader straft dochter door haar verjaardagsfeestje af te zeggen

meisje

Een kind opvoeden is dansen als op een slappe koord. Het is altijd een beetje zoeken om een goede methode te vinden en het is ook geen exacte wetenschap.

Een kind komt immers niet met een handleiding. Vooral in de pubertijd stapelen de uitdagingen zich op. Soms moet je als ouder ook straffen.

Maar wat is een gepaste straf? Deze vader nam een drastische beslissing nadat zijn dochter zich misdragen had.

Een vader deelde zijn ervaring met zijn tienerdochter op Reddit. De man steekt van wal: “Ik heb altijd mijn best gedaan om mijn dochter een goede opvoeding te geven. Ik heb haar altijd verteld hoe belangrijk het was om het goed te doen op school en beleefd met anderen om te gaan. Een tijdje ging het goed, maar op een dag kreeg ik een telefoontje van haar school waar ik niet blij mee was.”

De dochter moest zelfs in therapie om haar op het rechte pad te houden. Het leek even goed te gaan, maar dan kwam er een telefoontje van de school.

Alcohol op school

De wanhopige vader vervolgt: “Toen ik de telefoon beantwoordde, vertelden ze me dat ze op school was gekomen met een fles alcohol. Ze stuurden haar naar huis en schorsten haar 5 dagen. Zodra we elkaar zagen, vroeg ik haar om uitleg en ze antwoordde dat het de schuld was van een vriendin van haar, zij was degene geweest die haar had gevraagd om alcohol mee naar school te nemen. Ik heb haar straf gegeven.”

feestje

Verjaardagsfeestje

Het meisje zou binnenkort zestien jaar worden, dus besloot de vader om haar verjaardagsfeest compleet te annuleren. Eerst hadden ze nog toestemming gegeven voor het feest, omdat ze best goede resultaten had op school. Maar kort voor haar verjaardag werd ze dan betrapt met alcohol op school.

“Toen ik haar vertelde over de straf, werd ze boos, schreeuwde tegen me en sloot zichzelf op in haar kamer. ik weet niet of ik er goed aan deed om op deze manier te handelen, of dat het overdreven was en ik anders had moeten handelen.”

Een goede straf?

Op Reddit stromen de reacties binnen en de mensen zijn best verdeeld. Sommigen vinden dat hij een goede keuze maakte, terwijl anderen vinden dat een opvoeding met straffen niet de juiste methode is. “Je moet kiezen voor gezinstherapie. Straffen geven, de gsm van het meisje afpakken of haar feestje afzeggen leidt tot niets”, vindt een gebruiker.

Andere ouders vinden dat hij de ouder is en naar eigen goeddunken zijn kind mag straffen. En als dat betekent dat er dan dingen worden afgenomen, dan is dat maar zo. Wat vind jij van de straf van deze vader?