Connect with us

Dieren

Studies onthullen: Honden zijn beter in luisteren naar vrouwen dan mannen! (en dit is de reden)

Hoewel honden vaak beschouwd worden als de beste vrienden van mensen, blijkt uit recent onderzoek dat ze een voorkeur hebben voor wie ze gehoorzamen.

Uit een recente studie is gebleken dat honden over het algemeen beter luisteren naar vrouwen dan naar mannen.

Deze voorkeur heeft niet zozeer te maken met de hogere stem van vrouwen, maar eerder met de emotionele connectie die vrouwen vaak opbouwen met hun harige metgezellen.

Dit werd onthuld in een onderzoek uitgevoerd door The Royal Society of Open Science.

In dit onderzoek werden geluiden opgenomen van achttien verschillende honden en afgespeeld voor een groep proefpersonen, zowel mannen als vrouwen.

Deze proefpersonen moesten proberen de emoties te identificeren die de honden uitdrukten in de geluiden, zoals speelsheid, agressie, angst of blijdschap.

De resultaten toonden aan dat vrouwen aanzienlijk beter waren in het herkennen en interpreteren van de emoties van de honden dan mannen.

Dit verschil wordt vaak toegeschreven aan het feit dat vrouwen doorgaans een sterker empathisch vermogen hebben dan mannen.

Vrouwen begrijpen honden dus beter, voelen zich meer verbonden met hen, en dit heeft invloed op hoe de honden reageren.

Hierdoor ontstaat er een diepere band tussen vrouwen en hun honden.

En zoals je wel kunt begrijpen, leidt een sterkere band tot betere gehoorzaamheid van de hond. Dit lijkt allemaal heel logisch!

Deze ontdekkingen kunnen interessante implicaties hebben voor de trainingsmethoden bij honden.

Als honden over het algemeen beter reageren op vrouwen, zouden vrouwelijke trainers mogelijk effectiever kunnen zijn in bepaalde trainingscontexten.

Dit zou niet alleen van pas kunnen komen in huishoudelijke situaties, maar ook bij professionele training, zoals bij hulphonden of p0litiehonden.

Dit inzicht kan dus bijdragen aan het verbeteren van communicatie en trainingsmethoden tussen honden en hun trainers, wat uiteindelijk kan resulteren in een effectievere en harmonieuzere samenwerking.