Connect with us

Dieren

Moeder geeft borstvoeding en redt tegelijk gans van agressieve zeearend

zeearend valt gans aan

In een TikTok-video, de wereld rondgaat, is te zien hoe een moeder haar gans Frankie redt van een agressieve zeearend.

Cait Oakley (31) uit North Saanich in Canada redde haar gans, terwijl ze borstvoeding aan het geven was. Haar man Mike Lazic deelde de beelden van de bewakingscamera op TikTok en legde uit dat ze de vorige weken al drie kippen verloren waren.

Mike kreeg te horen dat het adelaars waren, maar zelf dacht hij aan jagende haviken. In de video is te zien hoe Frankie, de vrouwelijke gans, wordt aangevallen door een zeearend. Met haar baby nog aan de borst, rent Cait het huis uit om Frankie te redden!

Als een kind

Mike schreef bij de video: “Ik woon officieel in een dierentuin.” De zeearend koos uiteindelijk het hazenpad. Frankie was gered.

Cait legde in een interview met CBC uit dat Frankie een volwaardig gezinslid is en eigenlijk gewoon haar vierde kindje is. “Ze is als mijn vierde kind. Ze volgt me door de tuin … voor een traktatie knabbelt ze aan onze kleding. Ze is gewoon zo’n grote persoonlijkheid.”

Sorry buren

Cait vertelt dat ze op het moment van de aanval net borstvoeding aan het geven was. “Ik was bezig haar te voeden, dus daarom had ik geen shirt aan en maakte ik me een beetje klaar voor de avond. Ik rende gewoon naar buiten en toen Mike naar buiten kwam, zei hij: ‘Je bent topless’. En ik zei dat ik me hiervan heel goed bewust was. Sorry buren.”

En hoe gaat het ondertussen met Frankie? Die stelt het gelukkig goed. “Ze is helemaal in orde – super brutaal, zoals altijd.”

@frankythegoose We have lost 3 chickens in the last week from what I was told was eagles which I believed hawks were preying on them but watch Frankie (our female goose) get taken. Mama bear mid breast feeding protecting her sweet Frankie. Officially living at a zoo ? #nature #geese #eagle #eagleattack #yyj #victoriabc #eagles #mamabear #geeseofinstagram #eaglesofinstagram #canadasnature #naturechannel ♬ original sound – Mikey