Connect with us

BN'ers

Clown Bassie in slechte gezondheid neemt emotionele afscheidsvideo op: “Dank voor alles”

Het artikel “Dag vriendjes, en vriendinnetjes” krijgt een treurige wending met het nieuws over de verslechterende gezondheid van clown Bassie, bekend van het duo Bassie en Adriaan.

De broers Aad en Bas, respectievelijk de acrobaat en de clown, zijn zowel in Nederland als internationaal bekend.

Recentelijk is de documentaire ‘Een Schat aan Herinneringen’ uitgebracht, waarbij Aad (81) vanuit Spanje kwam voor de première.

Bas kon hier niet bij zijn vanwege zijn strijd tegen een auto-immuunziekte, die hem beperkt tot het bewegen van alleen zijn rechterhand.

Aad heeft in een interview met weekblad Weekend gesproken over de achteruitgang van Bas.

Hij beschrijft deze periode als een ‘hel’, waarbij Bas constant afhankelijk is van hulp.
Bassie en Adriaan

Zijn dochter Liesbeth heeft een jaar geleden ook gesproken over zijn gezondheid, waarbij hij kampt met darmproblemen, regelmatige infecties, en veel bedrust.

Ondanks zijn gezondheidsproblemen heeft Bas een ontroerende videoboodschap opgenomen vanuit Spanje, waarin hij zijn broer Aad bedankt.

De documentaire, die volgens Bas ‘iets te kort’ is, is momenteel nog in de bioscoop en wordt aanbevolen voor kijkers.

Fans van Bassie en Adriaan kunnen misschien zelfs personages zoals de Baron, B100 of Vlugge Japie in de bioscoopzaal ‘ontmoeten’.

In het licht van Bassie’s gezondheidstoestand, reflecteert de documentaire ‘Een Schat aan Herinneringen’ op de rijke carrière en de onuitwisbare impact die het duo Bassie en Adriaan op vele generaties heeft gehad.

De broers, die met hun unieke combinatie van humor, avontuur en muziek kinderen en volwassenen vermaakten, hebben een onvergetelijk stempel op de Nederlandse cultuur gedrukt.
Bassie en Adriaan

De documentaire brengt zowel de hoogtepunten als de uitdagingen van hun carrière in beeld, van hun vroege begin tot het bereiken van nationale roem.

Het biedt een intieme blik op hun leven achter de schermen, hun broederlijke band, en de creatieve processen die hun shows en personages tot leven brachten.

Het nieuws over Bas’ gezondheid heeft een golf van steun en nostalgie teweeggebracht onder fans.

Velen delen hun herinneringen en waardering voor het duo op sociale media, waarbij wordt benadrukt hoe Bassie en Adriaan niet alleen entertainment boden, maar ook waardevolle levenslessen en vreugde.

De laatste videoboodschap van Bas, hoewel ontroerend, dient ook als een herinnering aan de vergankelijkheid en de waarde van het koesteren van goede herinneringen.

Terwijl de fans en de familie zich voorbereiden op het afscheid van een geliefd icoon, blijven de vreugde en de lessen die Bassie en Adriaan door de jaren heen hebben gegeven, voortleven in de harten van velen.
Bassie en Adriaan

De documentaire ‘Een Schat aan Herinneringen’ is meer dan alleen een film; het is een eerbetoon aan een tijdperk, een viering van een legendarisch duo, en een afscheidsgroet van een geliefde clown die generaties heeft vermaakt en geïnspireerd.

Het biedt een kans voor fans om nog één keer samen te komen en de magie van Bassie en Adriaan te herbeleven, terwijl ze hulde brengen aan hun nalatenschap.