Connect with us

Actueel

Postbezorger Hermien krijgt na bijna 20 jaar trouwe dienst het meest tragische cadeau ooit

Na bijna 17 jaar trouwe dienst ging postbezorger Hermien de Wit uit Hoevelaken vorig jaar eindelijk met pensioen.

Men zou verwachten dat PostNL haar op een gepaste manier zou bedanken voor haar jarenlange inzet, maar het cadeau dat Hermien ontving was ronduit teleurstellend.

Als je lange tijd voor een bedrijf hebt gewerkt, verwacht je bij je afscheid een blijk van waardering voor al die jaren toegewijde dienstverlening.

Bij PostNL dachten ze echter anders. Hermien, 69 jaar oud, kreeg slechts een doosje Merci-chocolaatjes en een cadeaubon van tien euro.

Deze bescheiden geschenken werden bovendien niet persoonlijk overhandigd, maar gewoon door de brievenbus gegooid.

Dit leidde tot veel verontwaardiging, vooral bij haar dochter Cocky.

Cocky deelde haar frustraties op Twitter, waar ze schreef: “Ze was wat je noemt een toegewijde, verantwoordelijke, flexibele en trouwe werknemer.”

“Van ons kreeg ze champagne, van PostNL ontving ze een doosje Merci-chocolaatjes.” De reactie van PostNL veroorzaakte ophef op sociale media, waar mensen zich verbaasden over de schrale beloning.

Hermien zelf was verbaasd over de ophef en gaf toe dat ze niets wist van Twitter.

Een dag nadat ze zelfs in de talkshow van Jinek verscheen om over het voorval te praten, reageerde ze op de situatie.

PostNL besefte de omvang van de ophef en verklaarde dat er sprake was van een ‘interne fout’. Als goedmakertje bood het bedrijf Hermien aan om op hun kosten met haar hele familie uit eten te gaan.

Hermien accepteerde het aanbod graag en reserveerde een tafel waar haar negentien kinderen en kleinkinderen zullen aanschuiven.

Of PostNL daadwerkelijk de rekening zal betalen, daarover zei Hermien: “Eerst zien, dan geloven.”