Connect with us

BN'ers

Emotionele uitbarsting: Gordon huilt tranen op live televisie

Gisteravond zorgde Gordon voor een ontroerend moment in het programma Klassiekers met Kleinsma, waarin hij in tranen uitbarstte.

De zanger, die in 2016 officieel gestopt was met zingen, besloot de microfoon weer op te pakken en een Zuid-Afrikaanse versie van het nummer “Ne me quitte pas” van Jacques Brel te zingen. De emoties werden hem te veel.
Gordon

Liefde voor Jacques Brel
In Klassiekers met Kleinsma vroeg Simone Kleinsma naar Gordons favoriete kleinkunstliedje. Hij noemde Jacques Brel als zijn grote voorbeeld en prees hem als een ‘unieke man’.

Zijn favoriete nummer van Brel is dan ook “Ne me quitte pas”. “Het mooiste nummer ooit”, aldus Gordon.

Kleinsma vroeg daarop aan Gordon om het nummer in het Zuid-Afrikaans te zingen. Aangezien Gordon 27 jaar in dat land heeft gewoond, beheerst hij de taal.
Gordon

“Het is eigenlijk heel intens om het op deze manier te zingen, want in het Afrikaans heet het ‘Moe nie weggaan nie’.”
Gordon

Gordon breekt
Ondanks dat Gordon in 2016 officieel gestopt was met zingen, besloot hij het nummer toch ten gehore te brengen.

Daarna raakt hij overmand door emoties. Hij probeert zijn tranen te bedwingen, maar wanneer Simone hem vraagt waarom hij zo emotioneel wordt, kan hij zijn verdriet niet langer verbergen en huilt hij onophoudelijk.

“Ik denk dat het ook komt doordat ik het bijna niet meer durfde. Er was zoveel negativiteit, weet je”, snikt Gordon.
Gordon

Simone vraagt hem waarom hij destijds gestopt is met zingen. “Ik was mezelf niet meer. Mijn stem was niet meer zoals vroeger en ik kon niet meer de kwaliteit bieden die ik eerder aan de piano kon brengen.”

“Ik kon het gewoon niet meer. Dat kwam door dr*nk, dr*gs en andere nare zaken. Maar ik heb er keihard voor gevochten en gelukkig ben ik eruit gekomen.
Gordon

Maar het was ook omdat ik een zangcarrière, een tv-carrière en een horecazaak had. En een van de drie moest het ontgelden. En toen dacht ik: waar kan ik geen kwaliteit meer leveren? En dat was de zangcarrière.”

Eerder opgenomen
Hoewel het programma gisteravond werd uitgezonden, blijkt het al maanden geleden te zijn opgenomen, zelfs vóór de breuk met Gavin.

Gordon geeft echter ook aan dat hij streeft naar een comeback in de muziekwereld.
Gordon

Dit ontroerende optreden van Gordon in Klassiekers met Kleinsma laat zien dat de passie voor muziek en het verlangen om opnieuw op het podium te staan nog steeds in hem branden.

Na jaren van persoonlijke worstelingen lijkt hij klaar om zijn plek in de muziekwereld opnieuw op te eisen.

Het publiek kijkt reikhalzend uit naar zijn mogelijke comeback, hopend op een glorieus herstel van een talentvolle artiest die zijn stem weer heeft gevonden.