Connect with us

BN'ers

Omar reed met 155 kilometer per uur 2 vrouwen en 2 kinderen dood, mag gewoon naar huis

Dood bestuurder Omar E. 27 jaar uit Roosendaal doodde op 2 september vorig jaar 4 mensen in een gehuurde Mercedes. Hij rijdt 155 kilometer per uur, waar slechts 50 kilometer is toegestaan. Genoeg voor een lange gevangenisstraf, zou je denken. Of niet? In de meeste landen zal dit het geval zijn, maar niet in Nederland. De rechtbank in Breda heeft vandaag besloten Omar naar huis te sturen. Er zijn enkele voorwaarden aan verbonden. Zo moet hij zijn Nederlandse rijbewijs en paspoort afgeven.

Beoordeling

Wat gebeurde er precies op die noodlottige dag? Omar huurde een mooie Mercedes in Duitsland en besloot te versnellen toen hij een kruispunt naderde.

Op dit moment passeerde een Toyota-auto met daarin een moeder (39 jaar oud), zoon (8 jaar oud) en dochter (10 jaar oud) en nog een 42-jarige vrouw. .

verontschuldiging

Omar verontschuldigde zich vandaag in de rechtbank. “Als ik terug in de tijd kon gaan, zou ik twee keer nadenken.” In afwachting van een inhoudelijke behandeling van de zaak kan Omar thuis blijven. We weten nog niet wanneer dat zal gebeuren, maar we verwachten niet dat het voor de zomer zal gebeuren. Eind mei worden getuigen gehoord.