Connect with us

BN'ers

Vrouw Rob de Nijs (80) deelt vreselijk nieuws over hem: ‘Het zal niet lang meer duren’

Rob de Nijs’ gezondheid verslechtert steeds verder door zijn Parkinson. Volgens zijn vrouw Jet naderen ze het afscheid, iets waar ze niet aan wil denken. Jet is zich bewust van alles wat Rob nu nog meemaakt, hoewel ze niet in de toekomst kan kijken. Rob en Jet zijn al 30 jaar samen en hebben samen veel uitdagingen overwonnen. Jet vertelt in een interview met weekblad Weekend dat ze extra hard moet werken omdat Rob steeds minder mobiel wordt, maar dat hij het meer dan waard is om te doen. Ze beschrijft Rob als een lief mens en doet het graag voor hem.

‘Leven alsof het je laatste dag is’

Sinds Rob’s achteruitgang leeft Jet bewuster en meer met de dag. In een uitspraak zegt Jet dat de kans groot is dat er een afscheid nadert, maar niemand in de toekomst kan kijken en dat we eigenlijk allemaal zo moeten leven, alsof het onze laatste dag is. Soms komt het besef dat het einde nadert, maar daar wil ze liever niet mee bezig zijn. Jet zegt liever niet bij deze gedachte stil te staan, omdat het niet lekker is om zo te leven en ze dit zo min mogelijk doet.

‘Hij loopt niet meer’

Het gaat fysiek niet goed met Rob. Hij kan niet meer lopen en het wordt steeds moeilijker om te staan. Jet zegt dat het wel voor te stellen is hoe het met hem gaat. Desondanks hebben de twee nog dromen. Jet zou graag naar Bonaire willen emigreren, de plek waar ze het meest gelukkig zijn, maar dit durft ze niet aan vanwege de gezondheid van Rob en haar ouders. Haar moeder is erg ziek en haar vader is ook op leeftijd, dus het is niet makkelijk om te beslissen om te emigreren.

‘Het is veel’

Jet heeft het zwaar door de gezondheid van haar man Rob, die steeds verder achteruit gaat door Parkinson, en haar ouders, die beiden ook zorg nodig hebben. Haar moeder lijdt aan Alzheimer en is 93 jaar oud, en haar vader is onlangs verhuisd naar een verzorgingstehuis. Jet heeft veel verantwoordelijkheden en het is voor haar moeilijk om alles op een rijtje te houden.