Connect with us

BN'ers

Uitzaaiingen in lever bij Loretta Schrijver: ‘Nieuwe behandelingen’

Loretta Schrijver

Enkele maanden geleden moest Loretta Schrijver een hersteloperatie ondergaan nadat ze was behandeld voor darmkanker. Daarom kon ze voorlopig geen Koffietijd meer presenteren. Daarna bleef het stil. “Ik bleek uitzaaiingen in mijn lever te hebben”, legt ze nu uit.

Vorige zomer is er bij de presentatrice een beginnende vorm van darmkanker vastgesteld. Daarover onthult ze: “Daar ben ik toen voor behandeld, maar na de operatie ontstonden er complicaties. Wat een eenvoudige ingreep zou zijn, resulteerde uiteindelijk in een ziekenhuisverblijf van zes weken.”

Snel weer aan het werk

Loretta wilde snel weer aan het werk. Enkele maanden later was ze weer gewoon op televisie, maar in maart verdween ze opnieuw. Dat kwam door een hersteloperatie. Daarbij werd de tijdelijke stoma verwijderd. Gelukkig verliep de operatie goed.

Maar er volgde nog een operatie. “Wat veel mensen niet wisten, was dat ik opnieuw behandeld moest worden”, legt ze nu uit. Uit een scan was gebleken dat er uitzaaiingen waren. “Dat was een behoorlijke teleurstelling. Er zaten vlekjes op mijn lever. Opnieuw moest ik allerlei behandelingen ondergaan. Dus mijn afwezigheid op televisie duurde iets langer dan ik had verwacht.”

Prachtig nieuws

Vorige week kreeg ze echter prachtig nieuws te horen van de dokters. “,Maandag 29 augustus zit ik weer voor het eerst bij Koffietijd. Ik ben beter. Uit de laatste scan bleek dat alle vlekjes verdwenen zijn. De kanker is weg. Dat is nieuws waar je op hoopt, en als het dan ook zo is, is de opluchting enorm groot.”