Connect with us

BN'ers

Vriend Mark Rutte onthult hoe zijn vakanties eruitzien: ‘Altijd hetzelfde’

Mark Rutte op vakantie

Premier Mark Rutte gaat twee keer per jaar op vakantie. Wat doet hij dan zoal? Dat is heel eenvoudig. Zijn vakanties verlopen volgens een vast stramien: dezelfde wandelingen, hetzelfde hotel en dezelfde restaurants. Goede vriend Koen Petersen verklapt: “We kunnen nog makkelijker de videobanden van het jaar ervoor afspelen.”

In de winter gaat Rutte op wintersport en in de zomer trekt hij een week naar New York. Koen Petersen reist altijd met hem mee en onthult hoe zijn vakanties verlopen.

Best voorspelbaar

Petersen vertelt bij Op1: “We zeggen altijd dat we nog makkelijker de videobanden van het jaar ervoor kunnen afspelen omdat we van die vaste ankerpunten hebben.” Ook wanneer ze gaan skiën verblijven ze altijd in hetzelfde hotel en eten in dezelfde restaurants. “En het weer is altijd mooi. Dus wat dat betreft is het een voorspelbare week.”

Waarom zo saai?

En voor de week vakantie in New York is het eveneens dezelfde formule. “We hebben een hotelletje in Chinatown en we wandelen dan door New York naar Columbia University, dat is een kilometer of tien daar vandaan. Dan wandelen we met een bocht terug en dan hebben we 25 kilometer gewandeld. En op vaste plekken drinken we dan koffie en eten we iets.”

Waarom veranderen ze niet eens? Petersen legt uit: “Omdat je weet wat je krijgt. Het is leuk en je hoeft ook niet altijd na te denken. Anders moet je weer in de toeristengids gaan kijken. Nu kunnen we het gewoon over interessantere dingen hebben dan de vraag waar je gaat eten.”