Connect with us

BN'ers

Olcay Gulsen en haar vier zussen in één keer gevloerd door corona

Olcay en vier zussen hebben corona.

Niet alleen Olcay Gulsen heeft het coronavirus, maar nu blijkt dat ook al haar vier zussen besmet zijn. Gelukkig hebben ze alleen maar lichte klachten. Olcay maakt zich wel zorgen om haar moeder, want die heeft overgewicht en diabetes type 2.

Het SBS 6-gezicht onthulde het nieuws in haar Instagram Stories. De volgers wilden vooral weten hoe ze besmet is geraakt, aangezien ze na een reis naar Lissabon nog in quarantaine had gezeten. Olcay vermoedt dat het gebeurde toen ze een zus bij haar moeder in Waalwijk ging ophalen.

‘Duidelijk herleidbaar’

Volgens Gulsen is het allemaal ‘duidelijk herleidbaar’. Ze had overigens al een grondig gesprek met de GGD voor het bron- en contactonderzoek. De brunette legt uit dat ze maandag haar zusje ging ophalen en binnen even een praatje sloeg. “Onderweg voelde ik me iets minder lekker worden. En maandag of dinsdagnacht werd ik echt beroerd. In de ochtend heb ik meteen een sneltest gedaan en die was dus positief.”

Halve familie

Het RIVM gaat ervan uit dat de meeste mensen pas vijf tot zes dagen na de bestemming de eerste klachten vertonen. Olcay denkt dus dat het bij haar sneller was. Wellicht hebben de zusjes Olcay, Yasmin, Venus, Georgina en Dolsche elkaar de laatste tijd wel wat meer gezien.

Olcay onthulde: “Het gekke was dat ik nog geen halfuur later van bijna al mijn andere zusjes hetzelfde bericht kreeg, dat ze zich ook niet lekker voelden. Ze hebben zich laten testen. Dus echt het hele gezin Gulsen is in één keer besmet geraakt. We zijn in één keer allemaal gevloerd, the girls and sisters.”

Ook moeder van Olcay besmet?

Olcay wil niet meteen kwijt of ook haar moeder besmet is met het virus. Daarover zei ze voorzichtig: “Je ziet dat het nog steeds echt wel gevaarlijk is; mijn moeder heeft diabetes type 2 en overgewicht, dus we moeten echt wel oppassen. Ik baal daar flink van.”

De klachten van Olcay zijn mild, maar ze geeft aan dat het twee dagen toch best heftig was. “Ik had koorts, onwijze hoofdpijn – hoofdpijn was eigenlijk nog het ergste”, vertelt de partner van Ruud de Wild. Ondertussen maakt ze het een stuk beter.