Connect with us

BN'ers

Koningin Máxima steekt mantelzorgers hart onder de riem

Op de dag van de mantelzorg had koningin Máxima een hartverwarmende boodschap voor alle mantelzorgers in Nederland. De koningin vindt dat mantelzorgers erop moeten letten dat ze ook goed voor zichzelf zorgen.

Máxima stak van wal met te zeggen dat er in Nederland zoveel mensen zijn die voor een ander zorgen. “Soms gaat dit over twintig uur per dag, soms twee keer in de week, soms af en toe, maar het is iets wat heel nodig is voor heel veel Nederlanders”, sprak de vorstin.

Volgens de koningin is het werk dat mantelzorgers blij maakt en ontzettend veel voldoening geeft. “Maar het is ook best zwaar en voor heel veel mensen betekent het dat je veel dingen niet meer kunt doen”, beklemtoonde Máxima.

Eerst ook voor zichzelf zorgen

Dat is ook wat Máxima duidelijk werd in september toen ze op bezoek was bij mantelzorgers in Hendrik-Ido-Ambacht, Ridderkerk en Zwijndrecht. Het is daar ook dat deze videoboodschap is opgenomen. Ze hoorde talrijke verhalen van mantelzorgers die de dingen die ze graag doen moesten opgeven omdat ze voor anderen zorgen. Daarover heeft ze een belangrijk advies: “Dat is zo belangrijk: de mantelzorger kan alleen maar voor een ander zorgen als hij eerst ook voor zichzelf zorgt. Daarom is het belangrijk dat wij ook mantelzorgers ontzorgen en kunnen helpen, zodat ze hun hele leven kunnen zorgen en voor geliefden hun best kunnen doen.”

Afsluiten doet ze haar boodschap met het toewensen van een fijne dag van de mantelzorg. “En ik wens u allemaal heel veel sterkte en heel veel succes”, klinkt het.