Connect with us

BN'ers

Therapeut waarschuwt koning en koningin: ‘Alexia zoekt grenzen op’

prinses Alexia

Prinses Alexia is na een jaar uit huis weer teruggekeerd bij haar ouders in Nederland. Een gezinstherapeut waarschuwt het echtpaar dat Alexia na een jaar heel wat volwassener is geworden. Alexia zou rebels zijn.

Aanstaande zondag blaast de prinses zeventien kaarsjes uit. Nadat ze een jaar in Wales heeft gezeten, keerde ze een week voor haar verjaardag terug naar Nederland.

Experimenteren

Op amper zestienjarige leeftijd vertrok ze in haar eentje naar Wales. Gezinstherapeut Ingrid Riechelmann legt uit: “Dat is vrij jong om ver van je ouders en je zussen weg te zijn. Ik ben er natuurlijk niet bij geweest, maar naar wat ik ervan heb begrepen, zocht dit meisje de grenzen op en hield ze ervan om te experimenteren.”

Niet te onderschatten

Omdat ze van haar vertrouwde omgeving weg was, is de kans groot dat Alexia heel wat volwassener is geworden. “Alexia zal opnieuw moeten invoegen in het gezin en zij moeten op hun beurt haar daar de ruimte voor geven.” Dat is volgens Ingrid niet te onderschatten. “Eerst woonde ze zelfstandig, nu moet ze zich weer aan de regels van de ouders houden. Dat is een moeilijke verandering.”

Advies

Ingrid heeft wel nog een belangrijk advies voor Máxima. “Ik denk dat het voor Alexia heel goed zou kunnen zijn om een paar dagen alleen met haar moeder weg te gaan, quality time. Ze is een jonge vrouw in ontwikkeling en dat één op één contact met haar moeder zullen zij allebei zeker gemist hebben het afgelopen jaar.”