Connect with us

BN'ers

Frans Bauer deelt droevig nieuws: ‘Mariska herstelt misschien nooit van herseninfarct’

Frans Bauer

Het waren heftige tijden voor Frans Bauer en zijn Mariska. Zijn broer Dorus kreeg de diagnose van blaaskanker en vrouw Mariska leed een herseninfarct. De zanger onthult hoe het nu met Mariska en Dorus gaat.

Nu heeft Frans, na maanden van onrust en onzekerheid, eindelijk het gevoel dat het ergste achter de rug is.

Herseninfarct

Volgens de zanger stelt zijn vrouw het iedere dag beter. Sinds haar herseninfarct begin dit jaar is ze aan het revalideren. “We kunnen nog niet zeggen of ze voor honderd procent gaat herstellen”, legt hij uit.

De zanger vervolgt: “Wel spreekt en beweegt ze weer als voor het infarct. Die lichamelijke functies zijn dus volledig hersteld. Maar wat je niet aan de buitenkant ziet, zoals vermoeidheid en mentale prikkels, daar heeft ze nog wel last van.”

Hersenen op slot

Frans legt uit: “De artsen hebben ons verteld dat bij een herseninfarct een gedeelte van je hersencellen afsterft. Dat gedeelte gaat als het ware ‘op slot’. De cellen om dat gebied heen gaan de functies overnemen. Maar dat kost tijd. Pas na een jaar, dus volgend jaar januari, kunnen de artsen zeggen of Maris volledig zal herstellen. Maar we zijn al heel dankbaar dat ze weer normaal kan lopen en praten.”