Connect with us

Actueel

NASA waarschuwt: CO2-uitstoot beperken om oorlog met aliens te vermijden

buitenaards leven

NASA waarschuwt dat de kans bestaat dat buitenaardse wezens de mensheid deels of geheel zullen uitroeien. En dat omdat zij het belang inzien van een grote biodiversiteit. Deze theorie staat te lezen in een scenarioanalyse van wat er kan gebeuren wanneer aliens contact met ons zouden zoeken.

De onderzoekers schrijven dat aliens mogelijk beseffen dat wij mensen met onze enorme CO2-uitstoot heel schadelijk zijn. Als buitenaards leven zich als doel heeft gesteld om al het leven in het universum te beschermen, is het misschien niet waarschijnlijk dat ze ons opzettelijk zullen schaden. Maar ze zouden ons kunnen elimineren wanneer ze tot het besluit komen dat de mensheid meer schade aanricht dan het biodiversiteit oplevert.

Buitenaardse wezen merken misschien pas net op dat de atmosfeer op aarde grondig verandert. Dat zou hun aandacht kunnen wekken om op nader onderzoek uit te trekken. Aliens zouden ook kunnen besluiten dat we ons te snel ontwikkelen en te snel groeien. Dat nu een halt toeroepen, voorkomt dat we in de toekomst nog moeilijk af te remmen zijn.

Dit is slechts een van de mogelijke scenario’s bij contact met buitenaards leven. De onderzoekers zeggen ook dat het zomaar even kan dat aliens ons gaan helpen om grote problemen zoals ziektes, armoede en hongersnood op te lossen.