Connect with us

BN'ers

Ook Jandino Asporaat is Nederland beu en emigreert

Jandino Asporaat

Jandino Asporaat ziet een emigratie naar Curaçao zeker zitten. De levenskwaliteit is er veel hoger dan in Nederland, zegt hij. “Mijn hart ligt daar.”

Asporaat vliegt overigens minstens een keer per maand naar het eiland voor verschillende projecten. “Ik ben een landbouwschool aan het opzetten voor de jeugd op Curaçao en open binnenkort een nationaal park op het eiland”, onthult hij in &C.

Veilige thuishaven

Op zijn elfde verhuisde hij tegen zijn zin naar Nederland. Daarover getuigt hij: “Nederland was niet het paradijs zoals het op Curaçao werd omschreven, maar heel hard. Op Curaçao lag de focus op wat je had, in Nederland op wat je niet had. Het was alsof er een emmer koud water in mijn gezicht werd gegooid. Nog los van de temperatuur. Mijn droom is om de huidige situatie om te draaien, zodat Curaçao mijn volledige basis wordt en Nederland op de tweede plek komt.”

Minnares?

Er gaan echter geruchten dat niet alleen de projecten hem naar het eiland lokken. Juicechannel schreef eerder: “Hij is niet trouw in zijn relatie en heeft volgens bronnen vast contact met een andere dame. Hij heeft het meer dan gezellig met haar.” Die vrouw is Robyn Yasmine en hij leerde haar kennen op het eiland. “Jandino was daar toen op vakantie en Robyn woonde daar een aantal maanden.”