Connect with us

BN'ers

Johan Derksen haalt uit naar critici: ‘Soms moet je onfatsoenlijk zijn’

Johan Derksen

Johan Derksen kreeg bakken kritiek na zijn fameuze kaarsverhaal. Het was zelfs zo erg dat Vandaag Inside even van de buis ging. Enkele dagen later zaten de VI-mannen weer gewoon aan de talkshowtafel. Derksen bood nooit excuses aan en dat zal hij ook nooit doen. Dat onthult hij aan het Belgische magazine HUMO.

Hij laat weten: “Voor mijn doen ben ik redelijk door het stof gegaan.” De reden waarom Johan excuses weigert te maken? “Ik laat me niet souffleren door een paar linkse dames van de wokegemeenschap. Ik dénk er nog niet aan.”

Meer nog, Derksen weigerde niet alleen excuses maar begon de comeback van VI meteen met een opgestoken middelvinger. “Dat was voor al die dames aan de talkshowtafels die veertien dagen gekwetst waren geweest. Ik wilde hun mijn minachting tonen, op mijn manier. Soms moet je onfatsoenlijk zijn om duidelijk te zijn.”

Derksen denkt dat de grote ophef veroorzaakt is door het generatieverschil. “Mijn generatie is veel ruimdenkender dan de huidige, waarin de vertrutting alomtegenwoordig is.” Hij geeft aan dat hij met zijn meningen een tegengeluid is. “Ik ben de held van smakeloos Nederland.”