Connect with us

algemeen

Slechts weinig mensen zien de dubbele verschijning in deze prent

Optische illusies behoren tot de meest interessante afbeeldingen die er zijn. Toen ik klein was, zag ik deze afbeelding voor het eerst.

Maar nu staat de afbeelding online en is door miljoenen mensen gezien. Deze specifieke illusie is erg populair vanwege de moeilijkheid ervan – de optische illusie toont twee afbeeldingen tegelijk, maar slechts heel weinig mensen kunnen het zien.

Miljoenen mensen worstelen met deze raadselachtige afbeeldingen, maar ze kunnen de illusie niet zien en vragen zich af waar ze precies naar op zoek zijn.

De beroemde afbeelding hieronder circuleert over de hele wereld sinds 1888. Ter vergelijking – dat was het jaar waarin de eerste telefoonlijn tussen Stockholm en Göteborg werd gebouwd en ook in 1888 werd het eerste wasdrinkrietje gepatenteerd.

Deze ansichtkaart hieronder werd geproduceerd in Duitsland, voor een organisatie genaamd “The Anchor Buggy Company.”

Eerst werden de ansichtkaarten uitgedeeld zonder enige waarschuwing over de verborgen afbeeldingen. Maar al snel begonnen mensen iets vreemds op te merken aan de ansichtkaart …

Kun je de dubbele afbeeldingen in het portret zien? De kunstenaar achter de illustratie was een Britse cartoonist genaamd W.E. Hill. Hij wist wat hij deed, maar nam aan dat het publiek het nooit zou opmerken, legt All cute all the time uit.

Na maandenlang geen interesse of aandacht te hebben gekregen, ging Hill door met zijn carrière als cartoonist. Maar mensen begonnen te praten over de unieke afbeelding en naarmate het gerucht zich verspreidde, kreeg hij al snel duizenden fans.

Hij noemde deze illusie “Jonge- meisje Oude-Vrouw” en het toont een jonger meisje dat wegkijkt en een oudere vrouw die naar beneden kijkt.

Deze afbeelding was de eerste in zijn soort en bleef populair in de loop der jaren, ondanks de concurrentie van nieuwere afbeeldingen. De afbeelding van W.E. Hill is door miljoenen mensen gezien, misschien zelfs miljarden inmiddels!

Bekijk de afbeelding hierboven en controleer of je de dubbele afbeelding kunt zien! Zoals hierboven vermeld, zou je een jonge vrouw moeten zien die wegkijkt en een oudere dame die naar beneden kijkt, enigszins melancholisch.

Kun je ze allebei zien? Als je hulp nodig hebt, bekijk dan de video hieronder!