Connect with us

algemeen

Moeder laat leven tijdens bevalling vanwege zeldzame c0mplicatie

We vergeten vaak hoe kwetsbaar vrouwen kunnen zijn wanneer ze hun kinderen baren. Zelfs in deze tijd, waarin de medische wetenschap zoveel vooruitgang heeft geboekt, zijn er veel dingen die mis kunnen gaan.

We vergeten vaak hoe kwetsbaar vrouwen kunnen zijn wanneer ze hun kinderen baren. Zelfs in deze tijd, waarin de medische wetenschap zoveel vooruitgang heeft geboekt, zijn er veel dingen die mis kunnen gaan.

Helaas voor dit gezin vond er een zeldzame c0mplicatie plaats die ervoor zorgde dat ze hun geliefde verloren… Blijf lezen om meer te weten te komen.

Het was de vijfde keer dat Kelli Tyler zwanger was. De jonge moeder uit Oklahoma keek uit naar het moederschap voor de vijfde keer. Ze plaatste actief updates over haar zwangerschap.

Maar kort na de vijfde bevalling overleed Kelli helaas aan een zeldzame c0mplicatie als gevolg van de bevalling.

Vorige week veranderde Tyler haar profielfoto op Facebook terwijl ze zich voorbereidde om opnieuw te bevallen. Een dag later 0verleed ze.

“Het vruchtwater kwam in het bloed van Kelli terecht en ze verloor meer bl0ed dan ze kon opnemen,” legde Julie Roach, de moeder van Tyler, uit. “Ik denk dat de laatste woorden die mijn kleindochter zei – ze zei – waren: ‘Ik ga fl@uwvallen’.”

Een vruchtwateremb0lie is een “gev@arlijke en levensbedregende cmplicatie”, volgens de Cleveland Clinic. Het kan gebeuren wanneer iemand een baby baart of kort nadat ze zijn bevallen.

De reden waarom het ddelijk kan zijn, is omdat het “zeer moeilijk te diagnosticeren is omdat de symptmen kunnen lijken op andere ernstige complicaties tijdens de bevalling”.

De website van de Cleveland Clinic zegt daarom dat “om redenen die grotendeels onbekend zijn, sommige mensen een ernstige allergische reactie hebben op vruchtwater dat met hun bled vermengt”. Dit kan leiden tot een h@rtstilstand, ongecontroleerd ademen of l0ngfalen.

“Ze kwam even bij bewu3tzijn en dan viel ze weer weg,” herinnerde Roach zich de laatste momenten van haar dochter.

Tyler was op dat moment aan het bevallen van haar dochter Jalie. Het is nog niet bekend of Jalie op lange termijn gez0ndheidsproblemen zal hebben als gevolg van haar tr@umatische geboorte. De familie zal “het niet weten totdat ze wat ouder is”.

“Jalie zal haar moeder niet persoonlijk leren kennen, maar ze zal haar moeder kennen. We hebben foto’s, we hebben opnames die we steeds opnieuw zullen afspelen,” zei Roach.

De familie heeft een GoFundMe inzamelingsactie opgezet om te helpen bij de onverwachte medische kosten en de dagelijkse kosten voor de verzorging van de pasgeborene en het gezin terwijl ze deze tr@umatische tijd doormaken. De inzamelingsactie werd een week geleden gestart en heeft drie keer het bedrag opgehaald dat het van plan was op te halen.