Connect with us

algemeen

Bart Ettkoven woedend door gedrag prinses Alexia: “Wij betalen jouw vakantie!”

Prinses Alexia heeft gisteren tijdens de verjaardag van koning Willem-Alexander veel stof doen opwaaien met een interview. Op sociale media zoals Twitter uitten veel mensen kritiek op haar houding, die volgens sommigen arrogant en verveeld overkwam.

Tijdens het interview ging het over haar tussenjaar, waarover ze niet veel wilde onthullen, waarschijnlijk om veiligheidsredenen. Dit is begrijpelijk gezien de recente gebeurtenissen rondom haar oudere zus, Kroonprinses Amalia.

In een gesprek met een verslaggever reageerde Alexia als volgt op een vraag over haar tussenjaar: “Ik heb veel gereisd en gewerkt, en verschillende culturen leren kennen.

Ik ben ontzettend dankbaar voor deze ervaringen.” Op de vraag in welke landen ze geweest is, antwoordde Alexia: “Voornamelijk zonnige landen.”

Bart Ettekoven, bekend van zijn commentaar op het koninklijk huis, uitte zijn onvrede over de beperkte informatie die Alexia gaf. Bij Shownieuws kreeg dit kritische geluid versterking van Manuel Venderbos, die opmerkte dat Alexia niet vloeiend sprak.

Sandra Schuurhof nuanceerde dit door te zeggen dat Alexia weliswaar sprak, maar bewust weinig informatie gaf. Ettekoven reageerde fel: “Ze had toch minstens kunnen zeggen dat ze door Azië of Zuid-Afrika gereisd had.

Wij respecteren hun privacy, maar tijdens deze zeldzame publieke momenten verwachten we wel enige openheid. We betalen per slot van rekening voor die vakanties van haar. Moeten we dan niet weten waar ze geweest is?” Hiermee legt Ettekoven de nadruk op het publieke belang, gezien het feit dat het koninklijk huis door belastinggeld wordt ondersteund.