Connect with us

algemeen

Benzineprijs gaat helemaal door het dak: ‘Dit is wat je binnenkort betaalt!’

De benzineprijs stijgt opnieuw. Hoewel het momenteel niet zo lijkt, kan het nog veel duurder worden. Op de website van de Rijksoverheid staat dat de accijns tot 31 december 2024 verlaagd blijft: “Tot 31 december 2024 blijft de accijns op benzine, diesel en LPG verlaagd om de hoge brandstofkosten voor burgers te verlichten. Bovendien wordt de accijns in 2024 niet geïndexeerd voor inflatie.

Daarom blijven de accijnstarieven gelijk aan die van 2023.” Met andere woorden, de prijs die je nu aan de pomp ziet, is een verlaagd tarief.

De huidige brandstofprijzen zijn 2,2780 euro voor Euro95 en 1,9920 euro voor diesel. Op de snelweg kan de prijs voor Euro95 al snel oplopen tot ongeveer 2,40 euro per liter.

Het lijkt erop dat de energiecrisis weer terug is. Maar het wordt nog erger.

Benzineprijs schiet omhoog!

De verlaging van de accijns betekent dat benzine, diesel en LPG veel goedkoper zijn. Zodra de volledige accijns wordt hersteld, zal Euro95 maar liefst 25 cent duurder worden.

Voor een liter diesel zal er 15 cent bij komen. Dat betekent dat Euro95 met de huidige prijzen op een literprijs van 2,5280 euro zal komen en op de snelweg zelfs richting de 2,70 euro gaat. Voor diesel zal de literprijs ook boven de 2 euro komen, met zo’n 2,1420 euro.

Verwacht wordt dat de literprijs voor Euro95 en diesel nog verder zal stijgen. Het is dus niet onwaarschijnlijk dat we binnenkort 3 euro of meer gaan betalen aan de pomp voor een liter brandstof.

Verhuizen naar de grensgebieden van Duitsland of België kan dan gunstig zijn voor je portemonnee.