Connect with us

algemeen

Yusuf wil het woord ‘feestvarken’ nooit meer horen: ”Vinden wij niet leuk”

Tegenwoordig lijken mensen zich snel gekwetst te voelen over de kleinste dingen.

Hoewel begrijpelijk in sommige gevallen, kan het ook doorslaan, zoals het voorbeeld van Yusuf die aanstoot neemt aan het woord ‘feestvarken’.

Gekwetste gevoelens zijn tegenwoordig schering en inslag in Nederland. Neem bijvoorbeeld de actieclub Kick Out Zwarte Piet, die zich ernstig bekommert om de kleur van Piet.

Of denk aan PETA, die zich druk maakt om hobbelpaarden in draaimolens. En laten we de Partij voor de Dieren niet vergeten, die pleit voor sluiting van Artis.

Het lijstje is eindeloos. Nu komt Yusuf, die onlangs op het populaire forum Reddit klaagde over het woord ‘feestvarken’.

Feestvarken, een term die zelden nog wordt gebruikt, behalve op verjaardagen waar de jarige soms liefkozend zo wordt genoemd. Maar voor Yusuf is de maat vol.

Als iemand van islamitische afkomst vindt hij het ongepast dat het woord feestvarken nog wordt gebruikt in 2024.

Op Reddit deelde hij zijn frustratie: “Wanneer ik dat woord hoor, vraag ik me af waarom er geen respect is voor ons geloof.

Vanuit onze religie is het eten van varkensvlees verboden. Het zijn onreine dieren.”

Yusuf vindt het buitengewoon moeilijk om met deze term om te gaan. “Als ik ‘feestvarken’ genoemd word, voelt het als een persoonlijke belediging.

Het wordt tijd dat mensen respect tonen voor ons geloof en daar rekening mee houden. Ik begrijp dat het onschuldig bedoeld is, maar het doet mij pijn.”

Zijn post ontving talloze reacties, waarbij velen Yusuf bespotten en vinden dat hij zich niet zo moet aanstellen. Slechts een handvol steunt zijn standpunt.

Maar herinner je je nog hoe het begon met KOZP…