Connect with us

algemeen

Kim, een toegewijde moeder, zit krap bij kas: “Hiermee moet ik de hele maand rondkomen”

Het leven in Nederland wordt steeds zwaarder, vooral financieel. Alles wordt in rap tempo duurder, maar de inkomens stijgen niet evenredig. Zelfs mensen met een baan vinden het steeds moeilijker om de eindjes aan elkaar te knopen.

Een persoon die deze uitdagingen uit eigen ervaring kent, is Kim de Vries. Ze werkt als verpleegkundige en woont met haar twee kinderen in een eengezinswoning.

Kim, een werkende moeder, heeft moeite om rond te komen: “Met dit budget moet ik de hele maand zien door te komen.”

Ze huurt een particuliere woning en verdient een salaris van ongeveer 1.800 euro.

Haar huur bedraagt echter 1.100 euro, en dan komen daar nog alle andere vaste lasten bij, zoals gas, water, elektriciteit, abonnementen en verzekeringen. Na het betalen van al deze kosten blijft er slechts 125 à 120 euro over.

“Van dit bedrag moet ik niet alleen eten, maar ook mijn tank vullen. Elke maand begin ik eigenlijk met een tekort van ongeveer 240 euro”, vertelt ze aan de Telegraaf.

Kim werkt momenteel 28 uur per week en overweegt om meer te gaan werken.

Echter, als ze dat doet, komt ze in aanmerking voor kindertoeslag, maar verliest ze haar huidige toeslag van ongeveer 300 euro per maand.

Hierdoor zou ze er financieel nog verder op achteruitgaan.

Kim’s financiële problemen begonnen toen haar relatie strandde en ze met haar kinderen terug moest verhuizen naar Wilnis, waar haar ouders wonen.

Het vinden van een betaalbare woning bleek een grote uitdaging te zijn. Ze voelt zich gedwongen om daar te wonen, omdat ze anders geen dak boven haar hoofd heeft.

Hoewel Kim hard werkt en zich aan alle regels houdt, kan ze nauwelijks rondkomen en moet ze naar de Voedselbank. Het is schrijnend dat in Nederland werkende mensen in armoede leven en het nog moeilijker hebben dan mensen met lagere inkomens.

Kim had nooit verwacht dat ze in deze situatie zou belanden. “Nee, nee, nee. Dit is onvoorstelbaar. Ik ben een hardwerkende vrouw die haar uiterste best doet, maar ik zie geen enkele verbetering. Het frustreert me enorm.”