Connect with us

algemeen

Deze 9 apparaten mag je nooit in een stekkerdoos stoppen!

We kennen allemaal het probleem van te veel apparaten en te weinig stopcontacten. Een stekkerdoos lijkt dan de ideale oplossing, maar wees voorzichtig!

Veiligheid moet altijd voorop staan, vooral in onze technologisch geavanceerde samenleving. Er zijn bepaalde apparaten die je nooit in een stekkerdoos moet aansluiten. Hier zijn ze:

1. Koelkasten: Koelkasten verbruiken veel stroom en kunnen overbelasting veroorzaken. Sluit ze rechtstreeks aan op een stopcontact om brandgevaar te voorkomen.

2. Magnetrons: Magnetrons gebruiken veel energie in korte tijd en kunnen stekkerdozen overbelasten. Sluit ze daarom direct aan.

3. Koffiemachines: Vooral koffiemachines met een hoog wattage kunnen stekkerdozen snel overbelasten vanwege de energie die nodig is om water te verwarmen. Sluit ze rechtstreeks aan op een stopcontact.

4. Waterkokers: Waterkokers trekken veel stroom bij het verwarmen van water. Gebruik een apart stopcontact om overbelasting te voorkomen.

5. Airconditioners: Airconditioners vereisen veel energie en moeten op een eigen stopcontact worden aangesloten om overbelasting te vermijden.

6. Haardrogers en stijltangen: Deze apparaten gebruiken veel stroom en worden erg heet. Vermijd oververhitting door ze direct aan te sluiten.

7. Strijkijzers: Strijkijzers verbruiken veel energie, vooral tijdens het opwarmen. Sluit ze rechtstreeks aan op een stopcontact.

8. Broodrooster: Kleine keukenapparaten zoals broodroosters, blenders en mixers kunnen snel heet worden en veel energie verbruiken. Gebruik een apart stopcontact.

9. Tv’s en home cinema-systemen: Tv’s en home cinema-systemen hebben een stabiele energievoorziening nodig, vooral als er veel randapparatuur wordt gebruikt. Sluit ze rechtstreeks aan op een stopcontact om overbelasting te voorkomen.

Veiligheid gaat boven alles als het gaat om elektrische apparaten. Deel deze informatie met vrienden en familie om een veilige thuisomgeving te garanderen. Samen kunnen we zorgen voor een veiligere leefomgeving!