Connect with us

algemeen

Rick Harrison (Pawn Stars) deelt de oorzaak van het overlijden van zijn zoon

Enkele dagen geleden werd bekend dat Adam Harrison (39), de zoon van Rick Harrison, de bedenker van Pawn Stars, is overleden ten gevolge van een overdosis. Recentelijk is de exacte doodsoorzaak van Adam Harrison vastgesteld.

Adam Harrison, die 39 jaar oud werd, was de middelste zoon van Rick, die ook vader is van Corey en Jake. Adam koos ervoor om uit de schijnwerpers te blijven en verscheen niet in de realityserie Pawn Stars.

De autoriteiten hebben de doodsoorzaak van Adam Harrison niet publiekelijk bekendgemaakt, maar zijn vader Rick heeft deze informatie wel gedeeld.

In een verklaring aan Fox News verklaarde hij dat zijn zoon is overleden door een grote hoeveelheid fentanyl, een opiaat dat volgens de Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA) ‘honderd keer krachtiger is dan morfine’.

Fentanyl is een groot probleem in de Verenigde Staten en is momenteel de belangrijkste doodsoorzaak in het land. Zelfs een kleine hoeveelheid van dit zeer verslavende middel, ongeveer 2 milligram, kan al dodelijk zijn.

Rick Harrison heeft kritiek geuit op de overheid en benadrukt dat de fentanylcrisis serieuzer aangepakt moet worden. Hij merkt op dat het middel gemakkelijk het land binnenkomt en dat er te weinig tegen wordt gedaan. “We moeten het beter doen,” zegt hij.

De dood van Adam Harrison door fentanyl is vergelijkbaar met de doodsoorzaak van veel andere Amerikanen, waaronder enkele bekende Hollywoodsterren. Zo overleed Euphoria-acteur Angus Cloud op 25-jarige leeftijd en muzieklegende Prince ook aan een overdosis fentanyl.