Connect with us

algemeen

Man (52) d00dgeslagen nadat hij jongeren aanspreekt op gooien van vuurwerk naar zijn hond

In de vroege ochtend van nieuwjaarsdag voltrok zich een tragisch incident in het Groningse dorp Leek, waarbij de 52-jarige Bert Suurd het leven liet.

Zijn 0verlijden was het gevolg van een noodlottige confrontatie met een groepje jongeren die vu*rwerk naar zijn hond gooiden.

Deze trieste gebeurtenis vond plaats rond 2:30 uur op 1 januari, vlakbij zijn huis.

Bert Suurd, een toegewijde vrijwilliger en jeugdscheidsrechter bij de ijshockeyclub GIJS Groningen, was op dat moment zijn hond aan het uitlaten toen hij geconfronteerd werd met de jongeren die vu*rwerk naar zijn geliefde viervoeter richtten.

Toen hij hen aansprak op hun gedrag, escaleerde de situatie en werd hij op brute wijze aangevallen.

Ondanks dat hij erin slaagde om thuis te komen, bezweek hij uiteindelijk aan zijn verwondingen.

De politie heeft de gebeurtenissen bevestigd en een 18-jarige man is op nieuwjaarsdag gearresteerd in verband met het 0verlijden van Bert Suurd.

Verdere arrestaties zijn niet uitgesloten, aangezien het onderzoek nog in volle gang is en getuigen worden gehoord.

De voorzitter van GIJS Groningen, Jacob van Gelder, heeft geschokt gereageerd op het tragische nieuws.

Bert Suurd was een gewaardeerd lid van de club, bekend om zijn toewijding aan fair play en zijn rol als bemiddelaar bij c0nflicten.

Het verlies van Suurd wordt beschouwd als een diepgaande tragedie voor de hele gemeenschap.

Van Gelder herinnert zich dat Suurd gepland stond om komend weekend weer als scheidsrechter op te treden en benadrukt hoezeer hij werd gewaardeerd binnen de club.

Dit hartverscheurende incident vond plaats te midden van de jaarwisseling, een periode die helaas vaak wordt gekenmerkt door 0ngevallen en g*weld.

Bert Suurd, die opkwam voor het welzijn van zijn hond en de normen en waarden binnen zijn gemeenschap, heeft een tragische tol betaald voor zijn moedige confrontatie met de jongeren.

De p0litie blijft intensief bezig met het onderzoek naar de precieze omstandigheden van deze tragische gebeurtenis, in de hoop antwoorden te vinden en recht te doen aan het verlies van Bert Suurd.