Connect with us

algemeen

Moslim teleurgesteld en heel boos op Burger King: ‘De gedachte maakte me al ziek’

Gundogdu Yuzudik uit Enfield, Londen, laat op TikTok weten dat hij heel erg ziek is geworden na het eten van een hamburger.

De man is moslim. Hij had de medewerkster herhaaldelijk op het hart gedrukt dat hij geen spek wilde op zijn dubbele cheeseburger. Toch liep het nog grondig fout.

De jongeman had grote trek in een hamburger. Maar na de eerste hap ontdekte hij dat er toch spek zat op zijn burger.

Vanwege zijn geloof eet hij geen varkensvlees. Maar nu had hij toch een flinke hap spek naar binnen gewerkt.

Hij getuigt dat hij ervan moest walgen en zich lichamelijk ziek voelde. Op TikTok doet hij het hele verhaal.

De man onthult: “Toen ik mijn hamburger ging eten, nam ik een hap en het smaakte niet goed. Ik opende het broodje en het zat vol met spek.”

“Zelfs het kleinste hapje maakte dat ik me geestelijk en lichamelijk ziek voelde. Drie dagen lang at ik niet goed. Ik had fysieke honger, maar ik kon niet eten zonder over te geven. Ik voelde me ziek.”

“De gedachte aan spek maakte me ziek. Zelfs als ik op iets kauwde, dacht ik automatisch dat het spek was. De eerste dag, at ik niet. Op de derde dag begon ik langzaam weer te eten.”

“Ik was uitgehongerd, maar ik kon lichamelijk en geestelijk niets eten. Het was mijn plan dat ik het nooit van mijn leven zou eten. Ik wist niet of ik een allergische reactie zou krijgen. Zo belangrijk was het voor mij.”

“Ik ging terug naar de Burger King en klaagde, maar ze waren niet erg behulpzaam. Ze verontschuldigden zich en dat was het. Niets anders, wat me echt schokte.”

Op TikTok laat hij de bewuste hamburger ook aan zijn volgers zien. Er zit wel degelijk spek tussen. “Dit is absoluut belachelijk.”

“Dus ik wil wel een grote shout-out geven aan Burger King, als je dit gaat bekijken, want je wordt hierin getagd. Je moet je personeel ontslaan, je moet ze laten weten dat ze moeten luisteren naar eenvoudige instructies die ze hebben gekregen van klanten.”

De video ging compleet viraal. De meeste volgers zijn het met hem eens. “Zelfs als de hamburger niet halal is, gaat het om het principe.”

Gundogdu is ontzettend boos. Hij snapt wel dat er fouten kunnen gebeuren. “Ik zeg specifiek bij al mijn maaltijden ‘geen bacon’, en het is altijd correct geweest. Ik heb dit een paar keer tegen de kassajuffrouw gezegd, en toen ik mijn eten kreeg, had ik niet anders verwacht.”