Connect with us

algemeen

Paul (71) wil contant geld afhalen bij de bank, maar krijgt geen ene cent

De 71-jarige Paul Devoght uit het Belgische Turnhout wilde onlangs 4.000 euro aan contant geld opnemen bij zijn bank, maar tot zijn grote frustratie kreeg hij geen cent.

De bank weigerde zijn verzoek omdat hij niet wilde verklaren waar hij het geld voor wilde gebruiken. Dit heeft Paul w0edend gemaakt.

Paul beschouwt dit als een schand*al en voelt zich behandeld als een cr!mineel.

Econoom Pascal Paepen suggereert dat mensen in de toekomst waarschijnlijk vaker zullen moeten uitleggen waarvoor ze contant geld nodig hebben.

Dit komt doordat banken vrezen beschuld!gd te worden van medeplichtigheid aan activiteiten die mogelijk ill*gaal zijn.

De reden voor Paul’s verzoek was een bijzondere: hij was naar het 18e verjaardagsfeest van zijn kleinzoon geweest en had hem als cadeau 4.000 euro gegeven.

Omdat de bank zijn verzoek afwees, moest hij het geld lenen van een vriend om zijn kleinzoon te kunnen betalen.

Paul beweert dat hij genoeg geld op zijn bankrekening heeft bij Argenta, de bank in kwestie.

Ze wilden hem het geld echter niet geven zonder een gedetailleerde uitleg van de reden. Dit weigerde hij, omdat hij vindt dat zijn privéleven de bank niet aangaat.

De bank deed hem alternatieve voorstellen, zoals het geld in meerdere delen opnemen via een geldautomaat, maar Paul vond dit belachelijk en beschouwde het als een schending van zijn rechten.

Argenta verwees naar de antiw!twaswetgeving en zei dat ze een plicht hebben om waakzaam te zijn om misbru!k van het financiële systeem te voorkomen.

Paul was echter verbolgen over het feit dat hij zijn hardverdiende geld niet kon opnemen zonder gedetailleerde uitleg te geven.

Pascal Paepen benadrukte dat banken inderdaad waakzaam moeten zijn om te voldoen aan de antiwitwasregels.

Hij merkte echter op dat Paul wellicht verstandiger had gedaan om het geld gewoon over te schrijven naar zijn kleinzoon om dit soort situaties te voorkomen.